De Voorwaarts

Bij de ontwikkeling van het gebied De Voorwaarts is AM in dit project verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van de grootschalige detailhandel. Er wordt een interessant cluster neergezet van winkels die de regionale aantrekkingskracht van Apeldoorn aanzienlijk versterken.

De eerste fase van het retailpark, verkocht aan Epic I s.a.r.l., bestond uit ruim 20.000 m² groot-schalige detailhandel, horeca en leisure. Het retailpark biedt ruimte aan onder meer MediaMarkt, Toychamp, Daka/Intersport, Decathlon, Sanisale/Keukensale, Burger King en Fit4Free. Ook Hornbach heeft haar komst inmiddels aangekondigd. De locatie kent een uitstekende ontsluiting op de A50 en de stadsring van Apeldoorn. Het retailpark is ontworpen door FaulknerBrowns Architects. Het multifunctionele gebied De Voorwaarts omvat naast het retailpark tevens Omnisport Apeldoorn, evenementenlocatie Americahal, Intratuin, het sportcomplex van WSV en Woonboulevard Apeldoorn.

Het atrium verbindt

Bijzonder aan het concept is dat het retailpark aan het bestaande Omnissportcentrum Apeldoorn (25.000 m² sportvoorzieningen) vast is gebouwd. Er is niet alleen sprake van een fysieke verbinding tussen het Omnissport en de nieuwe winkels, ook architectonisch worden de complexen met elkaar verbonden. Een groot en licht atrium in het winkelcentrum (van duurzame prefab beton) ontsluit alle winkels uit de eerste fase.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media