De Reder | Het Vervolg

  • Start 2012
  • Oplevering 2016

Den Haag / Scheveningen ondergaat een flinke metamorfose. In het gebied rond de Tweede Binnenhaven in Den Haag / Scheveningen maken opslagloodsen, koelcellen en verouderde kantoren plaats voor woningen, winkels en restaurants. Het karakteristieke maritieme gebied krijgt hierdoor een nieuwe dynamiek. De hoogwaardige AM-plannen De Reder en Het Vervolg spelen hierin een belangrijke rol.

In De Reder zijn appartementen en stadswoningen gerealiseerd, naast diverse commerciële ruimten (waaronder een supermarkt) en een parkeergarage. De woningen kijken uit op de haven; de hoger gelegen appartementen hebben ook zicht op de Noordzee. Met hun royale oppervlakte (van circa 100 m² tot circa 195 m²) en ruime buitenruimten en/of dakterrassen (soms zelfs meerdere) vormen ze een uitstekende uitbreiding van de Haagse woningmarkt. Dat geldt ook voor het deelplan Het Vervolg, waarvan onder meer negen ‘Rederwoningen XL’ deel uitmaken.

Maritiem milieu

De komende jaren krijgt de vernieuwing van Scheveningen Haven een extra impuls, mede door investeringen van de gemeente Den Haag. Er komen onder meer drijvende steigers, een extra kraan om boten in en uit het water te tillen en het aantal passantenplaatsen in de Tweede Haven wordt uitgebreid. Verder wordt het gebied aantrekkelijker gemaakt voor evenementen. Voor de Scheveningse kust wordt een zeewierboerderij in gebruik genomen en er wordt een experiment gehouden om energie uit golven om te zetten in elektriciteit. De haven wordt daarmee weer een aantrekkelijk gemengd en maritiem milieu, vol creativiteit en levendigheid.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media