De Lofts

Met De Lofts speelt AM in op de vraag van jongeren (‘millennials’) naar betaalbaar en trendy wonen in de stad. Flexibel in te delen en met collectieve voorzieningen voor de community. In een gebied dat al helemaal bij de stad hoort: het Amstelkwartier.

Met dit concept won AM een tender van de gemeente Amsterdam in december 2015. De Lofts is een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen binnen de stad. Met name bij jongeren geboren tussen 1980 en 2000, de millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen. De studio’s en tweekamerappartementen van gemiddeld 32 m² groot worden compleet afgewerkt, maar kunnen naar eigen believen worden ingericht. De reactie vanuit de markt was overweldigend: meer dan 1.000 kandidaat huurders meldden zich aan.

Stoer blok in NYC-sfeer

Het gebouw is vormgegeven als een stoer stedelijk blok, op het industriële af. De karakteristieke ‘bay-windows’ geven elke woning een brede blik naar buiten en een brede vensterbank. Het gebouw is zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien. Het collectieve wonen krijgt een plek op de begane grond, met diverse gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, een bibliotheek met werkruimten en een wasserette. Op het dak van het gebouw bevindt zich een gezamenlijk dakterras.

 

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media