De Groene Arcades

Arnhem werkt de laatste jaren hard om de verbinding tussen binnenstad en rivier de Rijn te verbeteren. Het zuidelijk deel van de binnenstad wordt op tal van plekken aangepakt. De hoek Rijnkade-Nieuwstraat is daar een van. AM ontwikkelde hier een gemengd stedelijk bouwblok, dat zorgt voor levendigheid en versterking van de woonfunctie.

De Nieuwstraat verbindt het winkelgebied in het centrum van Arnhem met de Rijnkade. Vlakbij de plek waar in 2016 de Sint Jansbeek na 156 jaar weer aan de oppervlakte is gebracht en in de Rijn uitmondt, wil de gemeente de vernieuwing van de zuidelijke binnenstad een extra impuls geven. De panden die na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd verkeren in bouwkundig slechte staat en worden afgebroken. Voor de vrijkomende locatie schreef de gemeente een tender uit, waar uiteindelijk vijf partijen voor werden geselecteerd. Het plan van AM, ontwikkeld met Barcode Architects, kwam als winnaar uit de bus. Naast duurzaamheid vormde ruimtelijke en architectonische kwaliteit het belangrijkste beoordelingscriterium in de wedstrijd.

De plint van het nieuwe bouwblok gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de levendigheid in het gebied. Hier is ruimte voor winkels, horeca, een galerie en werkplekken. Op de verdiepingen worden circa 56 appartementen gerealiseerd. Naar verwachting wordt in de tweede helft van  2020 gestart met de bouw van deze nieuwe aanwinst voor de Arnhemse binnenstad.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021