AM op de Provada 2019

Voor de veertiende achtereenvolgende keer zijn wij van dinsdag 4 juni tot en met donderdag 6 juni op onze vertrouwde plek (hal 12, standnummer 8) aanwezig op de Provada. Graag praten wij hier met u bij over actuele inspirerende ontwikkelingen bij AM en trends in onze branche.

Expertsessies, ronde tafels en nieuwe publicaties


AM deelt haar kennis graag met andere partijen en nodigt bestaande of nieuwe partijen uit om met ons in gesprek te komen. We staan op de stand met werksessies en ook zijn we aanwezig op de Provada beursvloer in expertsessies. Denk hierbij aan vragen als: Hoe kunnen we met nieuwe, data-gestuurde oplossingen klimaatbestendige – en duurzame steden ontwikkelen? Hoe denken ontwerpers over de inclusieve stad? Wat is de rol van de ontwikkelaar bij de circulaire economie?

Expertsessies buiten onze stand op de Provada beursvloer

Tijdens de Provada zijn er vier expertsessies gepland die buiten onze stand plaatsvinden: Een sessie over Inclusieve stad, een sessie over Circulariteit: de hype voorbij?, een sessie over De strategische waarde van Communities en een sessie over seniorenhuisvesting, die aansluiten op de AM-thema’s.

 • Inclusieve stad Wat is de impact van toekomstige ontwikkelingen op onze leefomgeving? In Nederland staan we voor een aantal urgente opgaven, die zowel lokaal, nationaal als wereldwijd spelen. Denk aan de opgaven op het gebied van klimaatverandering, energietransitie, circulaire economie, bereikbaarheid en woningbouw. Deze opgaven zullen Nederland flink veranderen. Door goed in te spelen op deze veranderingen, kan Nederland vooroplopen en kansen verzilveren. U meldt zich hier aan voor de expertsessie over Inclusieve stad. Deze vindt plaats op dinsdag 5 juni van 15:15 tot 16:15 uur in Forum 2.
  Organisatie is Provada in samenwerking met AM, New Horizon Urban Mining, CBRE Global Investors en de gemeente Delft.
 • Circulariteit: de hype voorbij? Steeds vaker wordt gesproken over circulariteit en het is zeker geen hype. Dat er concrete stappen worden genomen, bewijzen de sprekers in deze bijeenkomst. Circulair bouwen gaat verder dan zorgen voor duurzame energie voorzieningen. In circulair bouwen houdt men rekening met het maximaal hergebruik van de materialen, waarbij men tegelijkertijd zorgt voor maximaal behoud van de oorspronkelijke waarde van de grondstoffen.
  Onder leiding van Tom van ‘t Hek vertellen de panelleden, in een vraaggesprek, over de circulaire concepten die zij (reeds) hebben ingezet en geven zij een toelichting op deze toekomstgerichte, concrete aanpak.  U meldt zich hier aan voor de expertsessie over Circulariteit. Deze vindt plaats op donderdag 6 juni van 12:15 tot 13:15 uur in Forum 1. Moderator is Tom van ’t Hek. Organisatie is Provada in samenwerking met AM, Van Wijnen en VolkerWessels Vastgoed.
 • Community: de waardecreator van vastgoed Het succes en de waarde van vastgoed wordt steeds meer bepaald door de community waar het onderdeel van is. De consumenten in deze community beoordelen en delen hun ervaringen. Of het nu gaat om een medewerker, iemand die winkelt of een gast in een hotel. Lifestyle vormt de sleutel tot deze consument en vereist dat de vastgoedwereld een mindshift maakt naar consumentgericht denken. En werk maakt van het bouwen van communities. In deze bijeenkomst praten vier gastsprekers je bij over het bouwen van een succesvolle community, wat de beste praktijkvoorbeelden zijn en hoe dit zich vertaalt in waarde op de lange termijn. U meldt zich hier aan voor de expertsessie met Communities. Deze vindt plaats op woensdag 5 juni op 14:00 uur in Forum 2. Organisatie is Provada in samenwerking met AM en Colliers International.
 • Actuele trends in zorg- en seniorenhuisvesting Onder leiding van Tromp Bakker, directeur MCF Management & Consultancy, passeren in deze sessie een aantal interessante voorbeelden van nieuwe zorg-woonconcepten de revue. Stadsveteranen, is een nieuw samenwerkingsconcept waarover Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM en Cees van Boven, Bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland komen vertellen.  U meldt zich hier aan voor de expertsessie over actuele trends in zorg- en seniorenhuisvesting. Deze vindt plaats op woensdag 5 juni om 11:00 uur in de Arena. Organisatie is in samenwerking met AM en Stijlvol Ouder.

Expertsessies en publicaties op onze AM-stand


Ook organiseren we dit jaar op de AM-stand diverse bijeenkomsten en lanceren we meerdere publicaties tijdens de Provada. Hieronder een greep uit onze activiteiten. De ochtenden in onze stand staan in het teken van werksessies, ronde tafels en nieuwe publicaties over de AM-thema’s.

Dinsdag 4 juni 10:00 uur – Publicatie White Paper ‘Circulair ontwikkelen: Van ambities naar prestaties’ (openbaar)
De Provada bij AM start met de publicatie van de White Paper Circulair Ontwikkelen: ‘Van ambities naar prestaties’ over de rol van de ontwikkelaar in het realiseren van een circulaire economie. De White Paper wordt ondersteund door partners van AM, die samen willen werken aan deze belangrijke maatschappelijke opgave.

Woensdag 5 juni 11:00 uur – Expertsessie Werken aan een inclusieve stad (besloten)
Op woensdag ontvangt AM onder begeleiding van Hilde Blank, bouwmeester AM, de genomineerden van de prijsvraag AM I Included? en gaan de genomineerden en de winnaar URBANOS met elkaar in gesprek over de opgave die de winnaar gaat uitvoeren voor het nog aan te kondigen AM-project.

Woensdag 5 juni 14:00 uur – Boekpresentatie en publicatie ‘Samen stad maken’ (openbaar)
Op woensdag rondom de lunch presenteert Hilde Blank, rijksbouwmeester van AM, de uitgave ‘Samen stad maken’. Op de stand vertelt ze  over de inzichten van alle ingezonden visies van de ontwerpers op de vraag hoe we toewerken naar een inclusieve stad en wat daar voor nodig is. Ook zijn de ontwerpers aanwezig. In de publicatie zijn vijf interviews met opinion leaders in het ruimtelijke domein opgenomen over wat inclusiviteit betekent voor hen: Rijksbouwmeester Floris Alkemade, hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft Co Verdaas, wethouder van de gemeente Utrecht Kees Diepeveen, voorzitter Aedes Marnix Norder en directievoorzitter AM Ronald Huikeshoven. De publicatie is naar verwachting rond 14:00 uur op de woensdagmiddag te verkrijgen op de stand.

Donderdag 6 juni 10:00 uur – Expertsessie Ontwerpopgave van de Smart City (openbaar)
Op donderdag is er een expertsessie over Smart City in samenwerking met Jan-Willem Wesselink van de Future City Foundation en Mark Keuter (manager digital) en Maarten Markus (duurzaamheidsmanager) van AM. Centraal staat de ontwerpopgave van de Smart City. Smart Cities kunnen ofwel louter narigheid voor onze leefomgeving veroorzaken, of juist de stad van de toekomst in positieve zin dichterbij brengen. Hoe kunnen we met nieuwe, data-gestuurde oplossingen klimaatbestendige – en duurzame steden realiseren? Wat betekent dit voor bewoners, gemeenten en gebiedsontwikkelaars?

Het volledige programma is als volgt:

Dinsdag 4 juni:

09:00 uur Ontbijtsessie presentatie AMuse ‘Local Heroes’ (op uitnodiging)
10:00 uur Welkom op de stand met koffie en croissants
10:00 uur Lancering AM-White Paper ‘Circulair ontwikkelen: van ambities naar presentaties’
10:30 uur Leiderschapstafel DGBC naar aanleiding van de White paper (op uitnodiging)
12:00 uur Broodjeslunch
13:30 uur Neprom ronde tafel ‘Stadmakers aan tafel’ o.l.v. Jan Fokkema (op uitnodiging)
15:15 uur ‘De inclusieve stad’ expertsessie i.s.m. Provada. Locatie: Forum 2 op de beursvloer
15:30 uur Photobooth ‘Make your own first person’
16:30 uur AM Netwerkborrel ‘Happy Hour’

 

Woensdag 5 juni:

10:00 uur Welkom op de stand met koffie en croissants
10:00 uur ‘Trends in de zorg- en seniorenhuisvesting’ i.s.m. Provada Locatie: in Arena op de beursvloer
11:00 uur Expertsessie ‘Werken aan de inclusieve stad’ (op uitnodiging)
12:00 uur Lunch JO – JOR/JAO/JOB (op uitnodiging)
12:15 uur AM Provada Lunch (op uitnodiging, externe locatie)
14:00 uur Boekpresentatie ‘Samen stad maken’
14:00 uur Community: de waardecreator van vastgoed i.s.m. Provada. Locatie: in Forum 2 op de beursvloer
15:30 uur Photobooth ‘Make your own first person’
16:30 uur AM Netwerkborrel ‘Happy Hour’

 

Donderdag 6 juni:

10:00 uur Welkom op de stand met koffie en croissants
10:00 uur Expertsessie ‘Ontwerpopgave van de Smart City’ (op uitnodiging)
12:00 uur Broodjeslunch
12:00 uur Studenten bestuderen De Zalmhaven i.s.m. Provada
12:15 uur Circulariteit: de hype voorbij? i.s.m. Provada. Locatie: Forum 2 op de beursvloer
15:00 uur Slotdebat leiderschapstafels DGBC. Locatie: Forum 2 op de beursvloer
16:30 uur AM Netwerkborrel ‘Happy Hour’

 

 

Vijf maatschappelijke opgaven vertaald naar een nieuwe thematische AM-campagne


AM presenteert op haar stand dit jaar haar gloednieuwe campagne, die op een aansprekende en onderscheidende manier vijf maatschappelijke opgaven laat zien. De mens staat in onze campagne centraal omdat wij ervan overtuigd zijn dat maatschappelijke opgaven voortkomen uit concrete vragen van mensen. De campagne vloeit dan ook voort uit de vijf AM-thema’s:

 • Inclusieve stad;
 • Gedurfde duurzaamheid;
 • Healthy urban living & working;
 • Stad- en gebiedmaker;
 • Gelukkig leven.

Op de stand vertellen we u graag hoe wij deze thema’s in het hart van ons ontwikkelproces plaatsen aan de hand van toonaangevende projecten. Dit zijn onder meer de actieve leefomgeving DeBuurt (NPD-locatie) in Utrecht, de groene gezonde nieuwe stadswijk Bajes Kwartier in Amsterdam, de nieuwe kantoorontwikkeling Helix in Utrecht, het nieuwe icoon aan de Rotterdamse skyline, De Zalmhaven en de innovatieve mobiliteit als het gaat om de gebiedsontwikkeling Merwede in Utrecht.

Nieuw icoon aan de Rotterdamse skyline, De Zalmhaven

Vanzelfsprekend geven wij aandacht aan De Zalmhaven op onze stand. Deze hoogste woontoren van de Benelux staat volop in de belangstelling sinds de bouw ervan is gestart in oktober 2018. Op de stand staat een indrukwekkende maquette van De Zalmhaven en kunt u zich verder laten informeren over dit spraakmakende Rotterdamse nieuwe icoon in aanbouw.

De Zalmhaven, het Boek

Op de stand kunt u een prachtig koffietafelboek over De Zalmhaven bekijken. Een echt collector’s item.

Het boek geeft een kijkje in het hart van één van Rotterdams meest indrukwekkende gebouwen. Met een 215 meter hoge wolkenkrabber (De Zalmhaven I), twee middelhoge identieke woontorens (De Zalmhaven II en III) en riante woningen op straatniveau (De Zalmhaven herenhuizen).

In dit boek vindt u niet alleen alle ins en outs over de indeling en voorzieningen van De Zalmhaven, ook laten we hierin Rotterdamse hoogvliegers aan het woord; professionals als ontwerper Sabine Marcelis en sterrenchef Francois Geurds, die bevlogen vertellen over hun werk en liefde voor de stad Rotterdam. Daarnaast kijken we binnen bij Rotterdamse hoogbouwbewoners, die een boekje opendoen over hun magistrale views en leven on top of the world: ‘Ochtend of avond, sneeuw, storm of onweer – het uitzicht is hier altijd fabelachtig.’

Mocht u het boek willen bestellen dan kan dat hier.

Publicatie Samen stad maken

Op woensdag rondom de lunch publiceert AM de uitgave ‘Samen stad maken’. Deze uitgave is gebaseerd op de vijftig inzendingen van de prijsvraag AM I Included?, die AM vorig jaar uitschreef over innovatieve ideeën voor de inclusieve stad. De uitgave gaat over de inzichten van alle ingezonden visies van de ontwerpers op de vraag hoe we toewerken naar een inclusieve stad en wat daar voor nodig is. De uitgave is rijk geïllustreerd met referentiebeelden en/of eigen principes of grafische schema’s.

AM wil zich als maatschappelijk betrokken ontwikkelaar inzetten om met haar bouwopgaven steden aantrekkelijk te houden en te maken. Daarbij streeft zij naar het maken van betekenisvolle plekken, waardoor levendige en aantrekkelijke gebieden ontstaan, waar verschillende doelgroepen zich thuis voelen. AM wil zo een creatieve en innovatieve ontwikkelaar zijn. Vanuit deze ambitie wil AM innovatieve voorbeelden genereren, die een nieuw licht werpen op de gedachten achter de inclusieve stad. Om haar kennis hierover verder te ontwikkelen, heeft AM in 2018 de prijsvraag ‘AM I Included?’ uitgeschreven.

In een open oproep zijn partijen gevraagd hun visie te geven op de inclusieve stad en met haalbare en realistische voorstellen te komen, geïllustreerd met referentiebeelden of eigen principes/schema’s. Het heeft ruim vijftig inzendingen uit tien verschillende landen opgeleverd en een winnaar die werkt aan een concrete AM opdracht en die AM helpt om een nieuwe werkmethodiek te ontwikkelen.
De totale oogst van de prijsvraag is zo divers en interessant, dat we dat graag willen delen. De oogst bestaat uit nieuwe woonconcepten, ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, het transformeren van verkeersruimte naar een bestemming (zowel op gebouw- als buurt- en wijkniveau), andere manier van programmeren en functies mengen, een andere aanpak en werkmethode, een andere rol van de ontwikkelaar bijvoorbeeld in een gebiedscoöperatie, de mogelijkheden door voortschrijdende technologische ontwikkelingen en digitalisering en een andere benadering van doelgroepen.

De publicatie ‘Samen stad maken’ is onder meer gebaseerd op het materiaal van de inzendingen. Daarnaast zijn er vijf interviews gehouden met vertegenwoordigers van de ontwerpwereld, corporaties, gebiedsontwikkelaar, lokaal bestuur en de wetenschap. Personen die ervaring met het thema inclusieve stad of hierop een visie hebben.

De publicatie is naar verwachting rond 13:00 uur op de woensdagmiddag te verkrijgen op de stand.

AM publiceert regelmatig onderzoeken of over haar expertise en thema’s. Recente onderzoeken van AM zijn:

De beursdag begint met koffie!


Het laatste nieuws over onze programma-onderdelen kunt u lezen in onze volgende nieuwsbrief of op onze website.

Onze welbekende barista’s staan ook dit jaar weer voor u klaar om u te verwennen met hun bijzondere koffiespecialiteiten.

Daarnaast zien zij en de rest van ons team u graag tegemoet bij onze dagelijkse netwerkborrel ‘Happy Hour’.

We hebben er zin in. Tot ziens op 4, 5 en/of 6 juni!

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media