Opzet nieuwe fase Hoogh Waalre afgerond

Presentatie van uiteenlopende woningtypen in geliefd plan
Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft de opzet voor de nieuwe fase van woonplan Hoogh Waalre afgerond. Deze fase omvat de ontwikkeling van 22 woningen in het aansluitende gebied Heistraat-Noord. Gezien de brede waardering voor de eerste fase van Hoogh Waalre, hebben de gemeente en AM gekozen voor een vergelijkbare planopzet. Volgens planning zal de verkoop omstreeks september van dit jaar starten.

Om een goed beeld te krijgen van de wensen van potentiële kopers presenteert AM de verschillende woningtypen ruim voor de daadwerkelijke start verkoop. Op basis van de ervaringen uit de eerste fase van Hoogh Waalre is ervoor gekozen de populairste woningtypen uit die fase opnieuw aan te bieden. Het aanbod bestaat uit vrijstaande woningen, half vrijstaande woningen, boerderijwoningen en waterwoningen. De woningen liggen aan het water van De Meeris of kijken uit op het bosachtige groen aan de Heistraat-Noord. Belangstellenden kunnen op de site www.hooghwaalre.nl via een enquête aangeven wat hun specifieke wensen zijn en zich tevens inschrijven voor het plan.

Tevreden bewoners
De ontwikkeling en realisatie van de eerste fase van Hoogh Waalre staat te boek als een voorbeeldige planontwikkeling. De wijze waarop inwoners van Waalre, de politiek en belanghebbenden zijn betrokken bij de ontwikkeling is een goed voorbeeld van een open planproces . De aanpak heeft geresulteerd in een succesvolle verkoop, hoge bouwkwaliteit, aansprekende architectuur en tevreden bewoners.

Kwaliteitscriteria
Hoogh Waalre ligt aan een bosrijk gebied aan de noordkant van Waalre vlak bij waterplas De Meeris en sluit naadloos aan op de bestaande dorpsbebouwing. Het wonen aan het water van De Meeris heeft door de brede, groene en open ruimte het karakter van een vrijetijdsmilieu. Met veranda’s en balkons wordt die beleving versterkt.

Belangrijke kwaliteitscriteria voor het plan zijn duurzaamheid, leefbaarheid, differentiatie, landschappelijke inpassing en een ontwerp dat past in de dorpse context. Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente en AM. De bij deze planfase betrokken architecten zijn LSWA architecten en Friso Woudstra Architecten. Beide bureaus waren ook betrokken bij de eerste fase.
De bouw is in handen van Bouwbedrijf Gebr. van Gisbergen uit Hooge Mierde.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media