Opening nieuw winkelcentrum Waterlandplein

Stadsdeelvoorzitter Rob Post opende op 9 oktober het nieuwe winkelcentrum Waterlandplein in Amsterdam-Noord

Woensdag 9 oktober opende stadsdeelvoorzitter Rob Post het nieuwe winkelcentrum Waterlandplein in Amsterdam-Noord. Ook werd op feestelijke wijze een podium als nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt in gebruik genomen.

waterlandplein-8

Op de foto: v.l.n.r. Regiodirecteur Ron Onverzaagt van Ymere, Frank Klomp van AM  en stadsdeelvoorzitter Rob Post laten ballonnen op

Het winkelcentrum van ca.10.000 m² vormt het nieuwe hart van de Waterlandpleinbuurt. Alle winkeliers uit het tijdelijk winkelcentrum zijn verhuisd en hebben hun nieuwe winkel ingericht. Het plein is er voor de dagelijkse boodschappen van buurtbewoners, maar ook interessant voor andere Noorderlingen die goed willen winkelen in een nieuwe omgeving. Er is een ruim aanbod van bestaande en nieuwe winkels. Er komt ook horeca zoals in het Paviljoen midden op het plein.

Podium voor ontmoeting en optredens
Midden op het plein is er een ontmoetingsplek voor de buurt gerealiseerd. Het bestaat uit losse zitelementen en door delen omhoog te draaien ontstaat er een podium voor optredens en evenementen. Het ontwerp is van Tjep. In aanloop naar de komst van het podium was er in de naastgelegen groene zoom een tijdelijk podium opgericht waar buurtbewoners hun talent al konden laten zien.

Het nieuwe Waterlandplein
Op het nieuwe Waterlandplein zijn zes nieuwe woontorens gebouwd met daarin 319 woningen (koop, vrije sector en sociale huur) en 300 overdekte parkeerplaatsen. Tevens zijn er 222 woningen hoogwaardig gerenoveerd. Er zijn op dit moment nog woningen te koop in de Noordertoren en in het najaar komen er nog nieuwe woningen beschikbaar in de vrije sector. Burgemeester Van der Laan opent het gehele plein samen met de bewoners op 4 november.

Het Waterlandplein wordt gerealiseerd voor de ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein C.V. (bestaande uit Ymere en AM).

www.nieuwwaterlandplein.nl
www.facebook.com/nieuwwaterlandplein

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media