Ontwerpcertificaat BREEAM Good voor Nieuwe Haagse Passage

AM Real Estate Development en Multi Vastgoed hebben van de Green Building Council het prestigieuze ontwerpcertificiaat BREEAM Good  ontvangen voor het project Nieuwe Haagse Passage. De Nieuwe Haagse Passage is het eerste project in Den Haag dat dit ontwerpcertificaat heeft en ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. BREEAM is een zeer complete beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen  en grootschalige renovaties te bepalen. De Dutch Green Building Council (DGBC) borgt de onafhankelijkheid, kwaliteit en objectiviteit van het label.

AM Real Estaste Development en Multi richten zich op het creëren van een duurzame stedelijke structuur  voor de binnenstad van Den Haag. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een BREEAM Good ontwerpcertificaat voor de Nieuwe Haagse Passage. De speerpunten bij het project zijn de BREEAM onderdelen: management, gezondheid, energie, transport, landgebruik en ecologie. Daarnaast draagt de realisatie van Nieuwe Haagse Passage bij aan het vasthouden van de koopkracht en het stimuleren van de lokale werkgelegenheid. Met de realisatie van de Nieuwe Haagse Passage  wordt de locatie van het voormalige gebouw van Marks & Spencer getransformeerd tot passage met winkels en een hotel.
BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) is internationaal en zeker in Europa het meest gerespecteerde en bekende duurzaam bouwen label. De Nederlandse versie van dit label (BREEAM NL) is in oktober 2009 gelanceerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). De DGBC borgt de onafhankelijkheid, kwaliteit en objectiviteit van het label. BREEAM- NL Nieuwbouw is een zeer complete beoordelingsmethode om de duurzaamheid van nieuwe bouwwerken en grootschalige renovaties te bepalen. BREEAM- NL is een zeer ambitieus label aangezien de minimale score “Pass” al ruim ligt boven de eisen van het Bouwbesluit.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media