Officiële start bouw The Student Hotel Eindhoven

The Student HotelIn het door AM Real Estate Development ontwikkelde plan Lichthoven op de locatie Stationsweg/Stationsplein in Eindhoven start BAM Bouw en Techniek regio Zuid op 13 juli officieel met de bouw van The Student Hotel. De oplevering staat gepland in december 2016, zodat de studenten vanaf begin 2017 hun intrek kunnen nemen in het markante gebouw.

The Student Hotel wordt 75 meter hoog en zal 25 verdiepingen met in totaal 400 wooneenheden omvatten. In de plint (begane grond tot en met de tweede verdieping) komen een café-restaurant, fitnesscentrum, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie. Het gebouw is ontworpen door Sarafopoulos Architects in samenwerking met de Architecten Cie., beide uit Amsterdam.

Het startschot voor de bouw wordt gegeven door Staf Depla, Wethouder Economie, Werk en inkomen en Beroepsonderwijs van de gemeente Eindhoven en Charlie MacGregor, CEO en oprichter van The Student Hotel.

Als tijdelijke eyecatcher van dit project is de bouwschutting door het creatieve jongerenplatform Dynamo en Design Academy Eindhoven voorzien van graffiti.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media