Officiële handeling start bouw tweede fase Stadswerven

Veel belangstelling voor wonen in nieuw centrumgebied Dordrecht.

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven (AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren) geeft woensdag 28 oktober in het bijzijn van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen het officiële startsein voor de bouw van de volgende fase van 23 eengezinswoningen op Stadswerven in Dordrecht. Alle woningen zijn verkocht.

Stadswerven

Stadswerven wordt ontwikkeld op de voormalige scheepswerf Biesbosch en ligt tussen de rivieren het Wantij en de Beneden Merwede. Op een steenworp afstand van de oude binnenstad wordt hier een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied gerealiseerd met diverse voorzieningen en ruim 900 woningen. De aanwezigheid van het water en haar samenhangende kwaliteit is een belangrijke drager in het plan. Rondom het Wantij dat het ‘binnenmeer’ en hart van Stadswerven gaat vormen, worden diverse afzonderlijke woonbuurten gerealiseerd. Een nieuw te realiseren brugverbinding op de kop van Stadswerven zorgt voor een goede ontsluiting van de oude binnenstad voor voetgangers en fietsers. Bij de aanlanding van de brug wordt een horecacluster met een waterplein gecreëerd, waarmee deze plek een aantrekkelijk verblijfsgebied voor inwoners uit Dordrecht en omgeving zal worden.

In de nabijheid zijn al tal van culturele trekpleisters te vinden zoals de Villa Augustus, het tot muziekpodium omgebouwd Energiehuis, het Dordrechts Museum en de onlangs gerestaureerde Schouwburg Kunstmin. En daar komt ook nog de nieuwe bioscoop van Kinepolis bij.

Woningaanbod

Het gevarieerde woningaanbod bestaat uit eengezinswoningen, appartementen, waterwoningen en vrije kavels. De eerste 24 woningen zijn in de zomer van 2015 opgeleverd. In de tweede fase worden vijf verschillende woningtypen met afwisselende daken en  gevelstenen in het hart van Stadswerven en aansluitend op de eerste fase gerealiseerd. De woonoppervlaktes variëren van 117 tot 130 m² en de huizen beschikken standaard over drie slaapkamers met de mogelijkheid een extra slaapkamer op zolder te realiseren.  Kopers hadden diverse keuzemogelijkheden met betrekking tot de uitbreiding van de woning, die daarnaast alle over een berging en een ruime tuin beschikken. Prijzen waren vanaf €225.000 tot circa €265.000 v.o.n. Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners Architecten. De woningen worden volgens planning in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd. Zie voor meer informatie www.stadswerven.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media