OC Kernhem geeft startsein bouw woningen Iepenweide Ede

Ontwikkelingscombinatie Kernhem CV (een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Van Campen Bouw/Zelhem) start deze maand met de bouw van de eerste 47 woningen van het project Iepenweide in wijk Kernhem in Ede. In Iepenweide worden in totaal 87 woningen gerealiseerd, waarvan 52 koopwoningen in vier uiteenlopende typen en 35 huurwoningen. In het ontwerp van de woningen is extra aandacht geschonken aan duurzaamheid waardoor de woningen bijzonder energiezuinig zijn.

De jonge woonwijk Kernhem ligt in het noordwestelijke gedeelte van Ede op het kruispunt van bos en stedelijke voorzieningen. Iepenweide biedt het moderne wooncomfort en de herkenbare, traditionele architectuur die Kernhem kenmerken, waarmee de nieuwe wijk goed aansluit bij de bestaande bebouwing. Het ontwerp van Cita Architecten kent fraaie details uit de jaren dertig architectuur zoals overstekende kappen, erkers, openslaande deuren en dakkapellen.

Alle woningen uit de eerste fase zijn verkocht. De kopers zijn voor het merendeel afkomstig uit Ede. Inmiddels is gestart met de verkoop van de woningen uit fase twee. Het aanbod bestaat uit 47 eengezinswoningen, 24 hoekwoningen, veertien twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande woningen. De prijzen zijn vanaf € 218.000 v.o.n. voor een rijwoning tot en met € 459.900 voor een vrijstaande woning.

De verkoop is in handen van de makelaars Bolthof van den Top makelaars in Ede en Stroomberg makelaardij in Lunteren. Nadere informatie over het plan en de woningen is te bekijken op www.iepenweide.nl.

 Duurzaam
Voor de energievoorziening van de woningen wordt een individueel systeem van warmte-/koude opslag (WKO) toegepast. Voor deze duurzame voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een warmtepomp worden de woningen, middels vloerverwarming op elke verdieping, op een milieuvriendelijke manier verwarmd en eventueel gekoeld in de zomermaanden. Door de toepassing van WKO is het binnenmilieu gezonder en neemt het wooncomfort toe.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media