Nieuwe woningen in Zuidas door AM en Bouwinvest

Dienst Zuidas van de gemeente Amsterdam heeft AM/Bouwinvest gekozen voor de ontwikkeling van 197 (middensegment) huurwoningen in Zuidas. De woningen komen aan de Gershwinlaan en Mahlerlaan en worden in 2016 opgeleverd. De bouw van woningen in Zuidas is belangrijk voor de ontwikkeling van een gemengd stadscentrum voor wonen én werken.

Ontwikkelen woningen middensegment
“Er willen nog altijd veel mensen wonen in Amsterdam, de vraag naar woningen is groot” geeft Wethouder van Poelgeest aan in het Parool van 23 april. De vraag naar middeldure woningen is de laatste jaren enorm toegenomen. De gemeente heeft daarom de ambitie om voor 2016 ruim 2000 huurwoningen te bouwen met een huur tussen € 665 en € 900. Zuidas is aangewezen als één van de woningbouwlocaties hiervoor. Ook marktpartijen hebben in een consultatieronde aangegeven dat dit type woningen nu kansrijk is.

Wonen in Zuidas
De ontwikkelingen in Zuidas gaan door, met meer aandacht voor wonen. Het toevoegen van woningen is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een gemengd en levendig stadscentrum. De goede bereikbaarheid, de nieuwbouwappartementen, het Amsterdamse Bos en de Amstel om de hoek, maar ook de grachtengordel binnen handbereik maken van Zuidas een aantrekkelijke locatie om te wonen.

In het deelgebied Gershwin in Zuidas waar de woningen worden ontwikkeld komen in totaal 1.200 à 1.300 woningen, maar er is ook plek voor kantoren en voorzieningen. Circa 40% van het programma is al gerealiseerd.

Tender kavel 11+12 Gershwin Zuidas
In oktober 2012 is een tenderprocedure uitgeschreven specifiek gericht op het vinden van een marktpartij die het geplande programma, met focus op realisatie van middensegmentwoningen, op kavel 11+12 kan ontwikkelen, realiseren, financieren en exploiteren. De inschrijvingen zijn beoordeeld op vooraf gestelde gunningcriteria. De inschrijving van AM/Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund voldeed hier het beste aan. De inschrijving, genaamd ‘Summertime’, omvat een groot aandeel middensegment huurwoningen, een hoge duurzaamheidsambitie, een zeer doordacht woonconcept en een goede bieding. In totaal verschijnen er 197 woningen waarvan 171 woningen in middensegment, de overige 26 woningen worden dure huur. Op de begane grond komen voorzieningen.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media