‘Nieuwbouw was niet zo sfeervol. Dáchten we’

Mark en Marrit Suvé kopen nieuwbouw herenhuis in jaren dertig-stijl

Nu huren ze nog een appartement in Utrecht, maar na twaalf jaar zijn Mark en Marrit Suvé toe aan een eigen, groter huis met een tuin. Dat heeft veel te maken met de geboorte van hun dochtertje Berber, een paar maanden geleden. Het ideale plaatje: een huis uit de jaren dertig. Een bestáánd huis dus. Maar het werd nieuwbouw.

De reden waarom zij in eerste instantie naar een bestaand huis op zoek gingen, was de overtuiging dat alleen een huis uit de jaren dertig ook echt de charme en stijl uit die tijd kon hebben. “Nieuwbouw staat daar lijnrecht tegenover”, zegt Mark, 38 jaar en zelfstandig ondernemer in de modebranche. “Tenminste, dat dáchten we. Maar toen we ons er meer in verdiepten, kwamen we erachter dat nieuwbouw wel degelijk sfeer en karakter heeft.”

Bestaande bouw: veel onderhoud
Daarnaast merkten ze dat er in de omgeving van Utrecht weinig bestaande jaren dertig-woningen op de markt kwamen. “En als er dan eens iets moois te koop stond, was er veel concurrentie van andere stellen”, zegt Marrit, 32 jaar en pedagoog/speltherapeut. “Later realiseerden we ons ook nog eens dat dergelijke woningen vaak relatief klein en verouderd zijn, waardoor je er veel onderhoud aan hebt.”

Nieuwbouw met charme en stijl
Toen het ideale plaatje gekanteld was van bestaande bouw naar nieuwbouw, vonden ze in Bilthoven het huis dat ze zochten: een riant herenhuis met vijf slaapkamers, in project Le Grand. “Het is een huis, waarin alles nieuw en modern is, maar dan met de charme en stijl van de jaren dertig”, aldus Marrit. “Met de sfeer dus die we zochten, maar dan zonder de investering in onderhoud die je bij bestaande bouw zou hebben.”

Persoonlijke woonwensen
Mark en Marrit omschrijven hun aankoop als een ‘buitenkans’. Niet alleen vanwege de ligging in een bosrijke omgeving, op slechts twintig minuten fietsen van hun geliefde Utrechtse binnenstad. Maar ook omdat ze, zoals vaak bij nieuwbouw, veel van hun persoonlijke woonwensen kunnen realiseren. “We hebben bijvoorbeeld zelf onze keuken laten ontwerpen en de badkamer en toiletten uitgekozen. En voor de vloeren hebben we diverse materialen bekeken. Op ons verzoek krijgt het huis ook een open haard. En omdat we vijf slaapkamers wel heel veel vinden, gaan we er twee samenvoegen tot één grote. We maken er echt ons eigen huis van.” Medio juni wordt het huis opgeleverd.

De voordelen van nieuwbouw
Zoals Mark en Marrit al ondervonden is bezichtigen niet nodig als je alle voordelen van nieuwbouw kent. De belangrijkste voordelen zijn:

onderhoud
Geen onderhoud

 

 

isolatie
Electra, verwarming en isolatie volgens de laatste maatstaven (duurzaam)

 

 

keuzevrijheid
Keuzevrijheid

 

 

veiligheid
Modernste veiligheidseisen

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media