Nieuw initiatief voor energieneutrale woningen in Boschkens-West Goirle

Overeenkomst gemeente, AM en Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Boschkens-West in Goirle krijgt een nieuwe impuls met de ontwikkeling en realisatie van 41 energieneutrale woningen. Dit project in fase 6 van Boschkens-West gaat de begrenzing vormen van deze nieuwe wijk met een ecologische zone. Guus van der Put, wethouder van de gemeente Goirle, Wilco van den Ban, regiodirecteur Zuidwest van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Rob Vester, director Ontwikkelingsbedrijf van vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance, hebben hiervoor de overeenkomsten getekend tijdens de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

HR Goirle - Boschkens West 160608crLR

AM draagt als initiatiefnemer zorg voor de ontwikkeling van dit project, dat bestaat uit 38 woningen in de vrije sector huur en drie koopwoningen. Syntrus Achmea neemt namens een van haar klanten de huurwoningen af. Het ontwerp is van De Architenwerkgroep Tilburg (DAT).

Binnen het stedenbouwkundige concept van Boschkens-West vormt dit project een markante wand van de groene woonwijk. De diverse woningen krijgen verschillende gevels, waarmee een gevarieerd straatbeeld ontstaat. De huizen hebben circa 125 m2 vloeroppervlak, bestaande uit drie woonlagen met vier slaapkamers. Bijzonder is dat de woningen, met een energiepresentatiecoëfficent (EPC) van nul, alle energieneutraal zullen zijn. Daarmee krijgt Boschkens-West een zeer duurzame afronding aan de noordzijde, die grenst aan de nieuwe ecologische zone.

Naar verwachting zal de bouw na de zomervakantie starten en vindt de oplevering medio 2017 plaats.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media