Mijlpaal plaatsing eerste boorpaal Kraanbolwerk in Zwolle

Gedeputeerde Boerman en wethouder Brink markeren voortgang realisatie

Na een intensief traject van planontwikkeling en samenwerking tussen de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, toekomstige bewoners en AM, is nu gestart met de bouw voor de eerste fase van Kraanbolwerk in Zwolle. Hierin wordt voorzien in de bouw van een parkeergarage en de eerste 28 woningen in gebouw De Stelling. Op de voormalige Schaepmanlocatie in de binnenstad verrijst de komende jaren een nieuwe woon- en leefomgeving met circa 100 appartementen en 48 woningen. Gedeputeerde Bert Boerman viert op maandag 9 maart 2015 samen met de kopers de mijlpaal dat de eerste mortelschroefpaal wordt aangebracht. Tegelijkertijd wordt ook een webcam geplaatst waarmee de realisatie live te volgen is.

1539,0 AM-Z Kraanbolwerk Zwolle Cam 03 - 300 dpiLR

AM benut bij de ontwikkeling van Kraanbolwerk haar co-creatiemodel I AM YOU, waarbij zij ontwikkelt op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden. Als onderdeel van dit model hebben belangstellenden middels een traject van crowdsourcing vanaf het het begin actief bijgedragen aan de ontwikkeling en uitwerking van de plannen voor Kraanbolwerk.

Het Kraanbolwerk ligt op de voormalige Schaepmanlocatie, een oude handelskade en onderdeel van de stadskroon van Hanzestad Zwolle. Het Kraanbolwerk wordt omringd door het water van de Friesewal en de Thorbeckegracht.

Ontwerp
De aan het Kraanbolwerk verbonden ontwerpers zijn KENK Architecten, BDG Architecten en AM Concepts. Het gevelontwerp sluit aan op het industriële verleden van de locatie. De karakteristieke voorgevel van het voormalige fabrieksgebouw De Volharding is behouden gebleven en wordt geïntegreerd in het plan; deze vormt een belangrijke blikvanger. Het interieurontwerp van de woningen is bijzonder flexibel, waarmee optimaal kan worden ingespeeld op specifieke woonwensen. Meer informatie is te vinden op www.kraanbolwerkzwolle.nl.

Duurzaam
Het project wordt in verschillende fasen gerealiseerd. In de eerste fase wordt gestart met de bouw van de parkeergarage en de realisatie van 28 appartementen in De Stelling met een prijs vanaf € 329.000,- v.o.n. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats en berging in de privéparkeergarage. Bij de ontwikkeling van de plannen stond voorop dat de woningen duurzaam, onderhoudsarm en flexibel moesten zijn. Zo zijn de appartementen voorzien van een goed geïsoleerde gevel met onder meer triple beglazing en een duurzaam warmteafgiftesysteem door toepassing van vloerverwarming. BAM Woningbouw is gestart met de voorbereidingen voor de bouw. De oplevering van de appartementen is volgens planning eind 2016.

Officiële handeling
De officiële handeling vindt plaats op maandag 9 maart vanaf 16.00 uur op de bouwlocatie (bereikbaar via de Friesewal). Gedeputeerde Bert Boerman zal met behulp van een heistelling de eerste boor activeren. Vervolgens zal wethouder Jan Brink de webcam activeren en kunnen geïnteresseerden de realisatie van kraanbolwerk voortaan online volgen. Deze beelden zijn te zien op de website www.kraanbolwerkzwolle.nl

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

 Download PDF

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media