Laatste woningen Deo Neo in Haarlem verkocht

Wethouder Van Spijk verricht officiële handeling voor start bouw laatste fase

VOF Deo-terrein (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en De Key Projectontwikkeling) geeft op 19 februari 2015 het startsein voor de realisatie van de laatste achttien woningen in Deo Neo in Haarlem. Hiermee komt de afronding van het plan in zicht. Om dit bijzondere moment te vieren, wordt voor kopers en andere betrokkenen op 19 februari een feestelijke start van de bouw georganiseerd, waarbij wethouder Jeroen van Spijk de officiële handeling verricht.

standpunt 3 72 dpiLR

Deo Neo
Deo Neo wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van het Kennemer Gasthuis gelegen tussen de Kleverpark- en Frans Halsbuurt, nabij Haarlem CS en het centrum. De wijk kent een intieme en tevens ruimtelijke opzet door de aanwezigheid van binnenpleinen, de lage bebouwing en het autoluwe karakter door de ondergrondse garage. De eigentijdse ontwerpen van de woningen zijn gebaseerd op die van de traditionele Haarlemse architectuur en sluiten aan op de sfeer van de omliggende buurten. Het plan van 108 eengezinswoningen en 74 appartementen is sinds 2010 in 5 fasen in verkoop gebracht. Het Hoofdgebouw is getransformeerd naar 34 zorgappartementen. Met de gefaseerde verkoop, waarbij deze fase 5 het slotstuk vormt, is het mogelijk gebleken het plan voor het binnenstedelijke nieuwbouwplan van Deo Neo in zijn geheel uit te voeren.

Woninginformatie laatste fase
De laatste fase bestaat uit achttien royale herenhuizen met een woonoppervlakte van 173 tot 188 m2 met standaard vijf slaapkamers. De huizen liggen op kavels vanaf 190 m2 en hebben de beschikking over een parkeerplaats op eigen terrein. De kopers hadden een ruime keuzemogelijkheid in de indeling van de woning. Voor de twee woningtypen (Torrentius 1 en 2) is door interieurarchitect Angeline Stouten-Stuyts (Studio Stuyts) een aantal indelingsvarianten uitgewerkt, die in overleg met kopers verder zijn afgestemd op hun eigen wensen. Het ontwerp van de huizen zelf is van de hand van Ponec de Winter Architecten (voorheen Dana Ponec Architecten). De prijsklasse van de woningen varieerde van € 545.000 tot en met € 645.000 v.o.n. Alle 18 woningen zijn inmiddels verkocht. De bouw is in handen van Vink Bouw uit Nieuwkoop. De woningen worden naar verwachting eind 2015 opgeleverd.

Voor meer informatie over deze woningen en het plan Deo Neo zie www.deoneo.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media