Laatste woning De Bootman in Alkmaar verkocht

Deelplannen De Bootman en De Kuiper opgeleverd en verkocht

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM kan met de verkoop van de laatste woning het deelplan De Bootman in Alkmaar afronden. De Bootman maakt deel uit van de binnenstedelijke ontwikkeling Schelphoek in Alkmaar en omvat 27 eengezinswoningen. Ook de 25 eengezinswoningen van het naastgelegen deelplan De Kuiper zijn opgeleverd en verkocht.

 

Schelphoek ligt in het voormalige havenkwartier aan een aftakking van het Noord-Hollandskanaal. De gunstige ligging, aan het water en op loopafstand van het historische Alkmaarse centrum is eerder voor veel woningzoekenden reden geweest te kiezen voor Schelphoek, dat daardoor nu al is uitgegroeid tot een levendige binnenstadswijk met moderne stadswoningen en appartementen.

In aanbouw
AM ontwikkelt in Schelphoek meerdere deelplannen. Momenteel zijn de appartementengebouwen De Oosterkolk (41 koopapppartementen) en de Westerkolk (35 vrije sector huurwoningen) in aanbouw. De bouw is in juli 2012 gestart en de planning is beide complexen in het derde kwartaal van 2013 op te leveren. In De Oosterkolk is nog een beperkt aantal appartementen te koop.

De Boompoort
Daarnaast is eind september 2012 de verkoop gestart van De Boompoort. Dit plan omvat in totaal 27 woningen, die merendeels aan het water van de Baansingel liggen. De Boompoort bestaat uit verschillende typen twee-onder-een-kapwoningen en eengezinswoningen. De prijzen voor de woningen, in grootte variërend van 126 m² tot 183 m², lopen uiteen van € 289.000 tot € 369.000 v.o.n. De Boompoort is ontworpen door Attika Architekten. Op www.deboompoort.nl is meer informatie over het plan te vinden.

De bouw van de deelplannen De Bootman en De Kuiper was in handen van BAM Woningbouw.

Kijk voor meer informatie over Schelphoek op http://schelphoek.nl.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media