Kom Voorproeven van Hoef en Haag!

Op 10 juli 2015 van 16.00 tot 19.00 uur kunnen belangstellenden een Voorproefje nemen van de nieuwe woningen in Hoef en Haag, het nieuwe dorp aan de Lek. De eerste schetsen van de nieuwe woningen in het Lint en het Dorpshart zijn klaar en worden getoond in de Woonwinkel van Hoef en Haag aan de Voorstraat 45 in Vianen.

Welke woningtypes komen in Hoef en Haag en in welke prijsklassen? Hoe zullen de woningen er ongeveer uitzien? Waar komen vrije kavels? Op die vragen krijgen belangstellenden tijdens Voorproeven een antwoord. De bijna 900 belangstellenden die zich eerder al inschreven op de website van Hoef en Haag zijn uitgenodigd om op 8 en 9 juli als eerste de schetsen te bekijken. Op 10 juli is de Woonwinkel open voor publiek.

Klantwensen centraal
In het voorjaar onderzocht het Consortium Hoef en Haag, bestaande uit gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar BPD, de woonwensen van ruim 420 belangstellenden.  Uit het onderzoek kwam naar voren dat veel belangstellenden in Hoef en Haag willen wonen omdat er nieuwbouwwoningen komen, vanwege de locatie en omdat het nieuwe dorp aan de Lek hen aanspreekt. In het Dorpshart, het gezellige en knusse hart van Hoef en Haag, gaat de belangstelling vooral uit naar rijwoningen. In het Lint, geïnspireerd op het oude lint van Hagestein, is de belangstelling voor hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen groot. Belangstellenden hebben daarnaast voorkeur voor een “Oud-Hollandse” of “dorps-landelijke” architectuurstijl.

De enquête leverde veel bruikbare informatie op die het Consortium gebruikt bij de ontwikkeling van het Lint en het Dorpshart. Zo sluit het woningaanbod nog beter aan bij de wensen van belangstellenden.

Hier kun je volgend jaar al wonen
De eerste fase van Hoef en Haag bestaat uit circa 370 woningen, verdeeld over het Lint en het Dorpshart. De nieuwe watergang, die als een meander van de Lek door het gebied slingert, vormt de natuurlijke grens tussen deze plandelen. Aan het Lint staat afwisselende bebouwing met veel vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen en daarachter af en toe een compact buurtje. Binnen de meander komt het Dorpshart. Deze woonsfeer doet denken aan de compacte stadjes in het rivierengebied. De bebouwing bestaat veelal uit rijwoningen, af en toe een groter woonhuis met een mooie tuin of een stadsboerderij als groene parel. Rondom de centrale Brink, de ontmoetingsplak van Hoef en Haag, is ruimte voor voorzieningen, zorg en onderwijs.

Het nieuwe dorp begint zoals alle nieuwe dorpen beginnen: op een kruispunt van wegen, namelijk van het Hoevensteinse Lint en de Hagesteinsestraat, die naar het Dorpshart leidt. Door beide woonsferen al meteen vanaf de start van Hoef en Haag te realiseren, is er voor elk wat wils en krijgt Hoef en Haag meteen een gevarieerd en dorps karakter.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.hoefenhaag.nl. Geïnteresseerden kunnen nu al aangeven waar hun wensen naar uitgaan. De verkoop start in het vierde kwartaal. Naar verwachting worden de eerste woningen in 2016 opgeleverd en kunnen de eerste mensen volgend jaar al in Hoef en Haag wonen.

Download PDF

 

Bezoek de Woonwinkel

Nu al uw woonwensen voorleggen of de maquette bekijken? Breng dan een bezoek aan onze woonwinkel aan de Voorstraat 45 Vianen. Wij zijn elke dinsdag en donderdag aanwezig tussen 10.00 en 14.00 uur. Voor het laatste nieuws kunt u ook terecht op www.hoefenhaag.nl of volg ons op Facebook: www.facebook.com/hoefenhaag.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media