Hornbach komt naar Apeldoorn

Hornbach gaat zich vestigen op de Voorwaarts in Apeldoorn. De projectbouwmarkt met tuincentrum komt op de plek waar nu nog de Americahal staat. Om dat te bekrachtigen, zetten Hornbach Holding, vastgoedontwikkelaar AM en de gemeente vrijdag 8 juli hun handtekening. De overdracht van de locatie wordt definitief als alle procedures doorlopen zijn en de vergunningen verleend. Dit is naar verwachting op 1 januari 2018. Medio 2019 opent Hornbach zijn deuren.

Wethouder Detlev Cziesso plaatste zijn handtekening namens de gemeente Apeldoorn. Hij is blij met de komst van Hornbach. “Dit is een mooie aanvulling op het winkelaanbod in Apeldoorn. Aan deze kant van de stad zit nog geen bouwmarkt en de Voorwaarts is een prima plek voor winkels van deze omvang. De randvoorwaarden zijn hier goed geregeld, er is bijvoorbeeld genoeg parkeergelegenheid.”

Regiofunctie

Namens Hornbach ondertekenden directeur Evert de Goede en manager Expansie Jacqueline Tijchon het koopcontract: “Wij kijken uit naar een effectieve samenwerking en leveren met onze vestiging graag een positieve bijdrage aan de regiofunctie van Apeldoorn.” Raymon van Miltenburg ondertekende namens AM RED: “Retailpark De Voorwaarts is een begrip, en dat wordt met de komst van Hornbach verder versterkt.”

Ontwikkeling

De gemeente verkoopt de grond aan AM RED, conform eerdere afspraken uit 2010. AM RED, ook de huidige huurder van de Americahal, zou in 2020 de hal terugkopen van de gemeente. Een andere ontwikkeling zou hier verandering in kunnen brengen en dat is nu dus met Hornbach het geval. Hornbach had eerder ook een optie op een locatie in de wijk Zuidbroek, maar kiest nu toch voor de Laan van Erica.

Over Hornbach

Hornbach is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 139 jaar en meer dan 17.000 medewerkers. In Nederland bestaat Hornbach nu negentien jaar en telt het inmiddels elf vestigingen. Hornbach won in 2015 voor de tiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie `Beste Bouwmarkt van Nederland’. Tevens is Hornbach bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle Hornbach-formule zijn de zes kernwaarden: prijs, gemak, advies, keuze, voorraad en passie.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media