Hoe gaat het nu met?

Drie vragen aan Serge Fassaert, junior projectontwikkelaar bij AM ZeelandWaar ben je nu mee bezig? (zakelijk)

Als (junior) projectontwikkelaar is het mijn uitdaging om een zo aantrekkelijk mogelijke leefomgeving te creëren. In de planvorming betekent dit nauw samenwerken met alle betrokkenen, zoals de gemeente, adviseurs, architecten, makelaars en aannemers. Maar het belangrijkste is dat het plan aansluit bij de vraag uit de markt, daarom heeft er in gebiedsontwikkeling Othene Zuid* in Terneuzen (Zeeland) afgelopen jaar een participatietraject plaatsgevonden. Dit ten behoeve van Wooneiland Frisiusschans: het plan bestaat uit 35 (geschakelde) levensloopbestendige woningen.

De woningen hebben een woon- en slaapprogramma op de begane grond; bestaan uit 1 of 2 woonlagen, beschikken aan de voorzijde over een tuin en vanaf het terras aan de achterzijde kijken bewoners uit over groene, natuurlijke oevers. De parkeerruimten zijn zorgvuldig geïntegreerd in de groene binnenruimte.

De input van de toekomstige bewoners is bepalend geweest voor de definitieve invulling van het Wooneiland Frisiusschans. Voldoende opbergruimte was een veel gehoorde wens. Wij, AM en MIX architectuur, hebben hier op ingespeeld door een multifunctionele tuinkast als erfafscheiding aan te bieden; daarnaast hebben de toekomstige bewoners de keuze tussen een garage of een berging.

We streven ernaar om in de 1e  helft van 2022 te kunnen starten met de verkoop. De komende tijd treffen we hiervoor de (laatste) nodige voorbereidingen zoals afstemming met de gemeente, uitwerking van het definitieve ontwerp met de architect, afstemming met de adviseurs en het opmaken van de verkoopdocumentatie.

Om in 2022 wederom een zo gevarieerd mogelijk aanbod te kunnen bieden in Othene Zuid zijn we diverse plannen verkoop gereed aan het maken. De plannen variëren in architectuur, type en prijs. Ik kan niet wachten tot ook deze projecten weer gerealiseerd zijn! Gebiedsontwikkeling Othene Zuid in Terneuzen (Zeeland) bestaat uit circa 1.440 woningen. De gebiedsontwikkeling is voor ca. 70% gerealiseerd.

Wat vind je het leukst/interessantst/meest boeiend aan jouw baan?

Het is fantastisch om mensen gelukkig te kunnen maken met een woning én woonomgeving die bij ze past! Dat bewoners van Othene Zuid en Noord hun huidige woning en omgeving respectievelijk het cijfer 8 en 9 geven (Woontevredenheidsonderzoek 2020), geeft mij als gebiedsontwikkelaar veel voldoening.

Waar ben je nu mee bezig? (privé)

 “Een permanent vakantiegevoel pal aan de Westerschelde en vlakbij Hulst en Antwerpen!”, luidde de Funda-omschrijving.

En zo kocht ik in november 2020 mijn eerste woning. Daterend uit 1928 heeft deze “karakteristieke polderwoning” inmiddels een hele ingreep ondergaan. De woning is nagenoeg volledig gestript en (opnieuw) voorzien van kabels- en leidingen, een dakkappel, dakramen en last but not least: een sfeervolle houtkachel. In 2022 zitten we er warm bij!

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media