Hoe gaat het nu met?

Drie vragen aan Vera Hartkamp, directeur Projecten bij AM.

Hoe het nu met mij gaat? Ontzettend goed! Op mijn tweede werkdag gingen we naar Antwerpen,  Een heel inspirerende dag! In juli ging ik met mijn gezin twee weken op vakantie en begin augustus zijn we terug verhuisd naar Zeewolde. Inmiddels is onze baby een dreumes en zijn de eerste stappen (letterlijk) gezet. Onze oudste wordt in april 4 jaar, wat ook weer een nieuwe fase met zich meebrengt. Kortom; er is zowel zakelijk als privé veel gebeurd de afgelopen vijf maanden, maar ook de komende tijd staat er veel op de agenda.

Veel nieuwe dingen, veel nieuwe collega’s en veel nieuwe omgevingen. Klinkt vermoeiend, maar als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik juist daar dol op ben! Ik krijg een hoop energie van de gave ontwikkelingen die ik via jullie zie en hoor. En elke twee weken weer een hoop nieuwe voorstellen en kennis erbij. Dus wat ben ik blij dat ik in april voor deze functie ben gevraagd. Tip van mij om altijd uit te spreken als je ergens niet helemaal op je plek zit. De ervaring leert dat er genoeg mensen en genoeg mogelijkheden zijn binnen het bedrijf, maar het begint toch echt met – hoe spannend soms ook – je uit te spreken. En soms moet je de sprong wagen. Ogen dicht en gaan. Het was destijds doodeng om de vertrouwde advocatuur achter me te laten, maar het is een van de betere keuzes in mijn leven geweest.

En wat voel ik mij nu een enorme mazzelaar in deze toffe functie! Dat ik een kijkje mag nemen in alle projecten van AM en daarin mee mag denken. Want wat een gave projecten zijn we aan het doen! In de afgelopen vijf maanden heb ik gemerkt dat we echt met gepassioneerde teams werken om tot een fantastisch eindproduct te komen. Natuurlijk kunnen we het proces verder optimaliseren, maar de basis is goed! Met Team Up optimaliseren we het bedrijf verder. Tip vanuit mijn overview is sneller en eerder alle deskundigheid die we in huis hebben te laten aanhaken. Liever aan het begin met teveel mensen zitten, dan te laat tot inzichten komen. Hetzelfde geldt voor het interne goedkeuringsproces. Liever op tijd samen de route bepalen, dan achteraf voor verrassingen komen te staan.

Inmiddels heb ik al met veel collega’s kennisgemaakt en projectinhoudelijk gesproken. Naast de projecten te bestuderen op papier. Eind september ben ik begonnen met de module “Strategie voor Gebiedsontwikkeling” aan de ASRE. Een stukje verdieping. En het laatste stukje dimensie is toegevoegd door diverse projectbezoeken. Met Edwin mocht ik naar het Bajeskwartier, met Marien naar Op Enka, met Annemarie en Gilbert naar de HAC-locatie op de Binckhorst en met Young AM was ik te gast in Hoef en Haag. Dan komen de tekeningen en verhalen echt tot leven!

En wat de toekomst brengt? Geen idee! Regelmatig zeggen mijn man en ik tegen elkaar “We hadden een jaar geleden niet verwacht dat we hier nu zouden staan”. Jaar na jaar worden we positief verrast en ik ben daarom ook heel benieuwd wat 2023 voor ons in petto zal hebben. In mijn rol zal de grootste stap zijn dat we gaan digitaliseren, een heel grote stap vooruit! Kortere doorlooptijden, efficiënter werken en (hopelijk) minder frustraties. Dit draagt bij aan mijn dagelijkse doel dat jullie de interne goedkeuringsprocedures als soepel(er) ervaren.

Bedankt voor dit warme bad en ik kijk uit naar 2023.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media