Hoe gaat het nu met?

In deze editie vertelt onze collega Camiel Claus, projectontwikkelaar bij AM Midden, over wat hem dagelijks bezighoudt.

Ik werk alweer bijna zeven jaar met veel plezier aan de ontwikkeling van Vathorst. Dankzij de betrokkenheid van Mulleners, West 8 en Ontwikkelbedrijf Vathorst maken we daar echt een heel mooi stukje Amersfoort. Tezamen met een compact, leuk team bestaande uit hoofdzakelijk een verkoopmanager van BPD en een projectmanager van Dura kan ik inmiddels terugkijken op de ontwikkeling en verkoop van circa 425 woningen in Waterdorp en De Laakse Tuinen. Beide plannen bieden gelukkig leven op en top. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan laat ik het je graag eens zien. Het heeft me de afgelopen jaren veel voldoening gegeven om naast het eindeloze duw- en trekwerk in sommige projecten een soort basis als die in Vathorst te hebben waarin je vrij consequent en niet onverdienstelijk wat kan toevoegen aan de gebouwde omgeving. Helaas komt aan al het goede een eind. Nog 2 woningen te verkopen en dan is AM na 22 jaar en zo’n 2.500 woningen uitontwikkeld in Vathorst. Gelukkig biedt het recente coalitieakkoord van Amersfoort voldoende aanknopingspunten om de naastgelegen gebiedsontwikkeling Bovenduist in de steigers te gaan zetten. Ook daar bezitten we gronden en met een aantal nog openstaande rekeningen uit het huidige Vathorst liggen daar de komende jaren voldoende uitdaging voor me weggelegd.

Ondertussen probeer ik samen met Bas en Puck het project De Omloop tot een goed einde te brengen en ben ik de opstalontwikkeling van twee van de vier bouwblokken in de tweede fase van Merwede in Utrecht opgestart. Een groot, uitdagend en ambitieus plan in het centrum van Utrecht, waar we onze handen aan vol zullen hebben. Zoals Nick Stallen in een eerdere interne AM Update ook al aangaf direct ook de leukste fase van een project. Alles ligt nog open en nu de slimme dingen bedenken die later het verschil gaan maken. Gaat ongetwijfeld goedkomen.

Zo planmatig als dat ik in mijn werk kan zijn, vliegen Renske en ik privé de verbouwing van onze jaren ’30 woning in Zeist heel anders aan. Eind 2012 kochten we deze oude knip en sindsdien wonen en klussen we zonder enige druk of haast in huis en tuin. Dat leidt er toe dat we af en toe wat kamperen in eigen huis, maar dat nemen we op de koop toe. Het is inmiddels een prachtwoning en het wordt er nog steeds elk jaar mooier op, maar ik ben alleen bang dat we het in eerste instantie beoogde tijdspad van maximaal 10 jaar verbouwen eind dit jaar niet gaan halen. Recent hebben we weer wat rieten plafonds naar beneden getrokken. Voordeel van het samen verbouwen is wel dat je zeker weet dat je niet in de volgende aflevering van “help mijn man is klusser” verschijnt, maar wellicht dat onze kinderen ons er binnenkort voor opgeven.

 

Zo spannend als dat ik het thuis maak, zal het op het werk niet worden, al proef je dat het economisch klimaat dit jaar wel wat aan het kenteren is. Hopelijk vlakt de inflatie en hypotheekrentestijging wat af en krijgen we een beetje een zachte landing. Veranderen doen we de macro-economie niet, dus kunnen we in de tussentijd maar gewoon het beste genieten van datgene wat wel binnen ons vermogen ligt. Plezier in mijn werk, maar zeker ook met mijn collega’s is daarin voor mij altijd een hele belangrijke drijfveer geweest. Dat heb ik door het vele thuiswerken en de diverse personele wisselingen stiekem toch wel wat gemist. Wat dat betreft zou ik het erg tof vinden als we de gezamenlijke weekafsluiter in ons verbouwde kantoor weer een beetje nieuw leven gaan inblazen met zijn allen. Ik hou me in ieder geval warm aanbevolen en voor een potje petanque ben ik ook altijd wel te porren. Hopelijk tot snel.

Groet,

Camiel

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media