Hoe gaat het nu met?

In deze editie vertelt onze collega Nick Stallen, projectontwikkelaar bij AM Zuidwest, over wat hem dagelijks bezighoudt.

 

Waar ben je nu mee bezig

Op dit moment ben ik volop bezig met het opstarten van twee deelprojecten op Stadswerven, Dordrecht. Eigenlijk direct ook de leukste fase van een project. Alles ligt nog open en het is nu zaak om samen met het team de slimme dingen te bedenken die later het verschil gaan maken. Een van de onderwerpen die ik daarbij aan het onderzoeken ben is hoe wij circulariteit op een concrete manier vormgeven in het project. Het wordt sowieso baksteenarchitectuur, dat is een gegeven. Wat voor mogelijkheden zijn er dan bijvoorbeeld qua circulaire bakstenen?

Privé ben ik de afgelopen maanden druk geweest met de verbouwing. De slaapverdieping is volledig op de schop gegaan en aan de buitenzijde hebben wij een veranda met dakterras gebouwd. Alleen de tuin moet nog worden aangepakt. Daarna is het op zoek naar een nieuw project…

Wat vind je het leukst aan jouw baan:

Als ontwikkelaar is het belangrijk dat je overal iets vanaf weet zodat wij kunnen meedenken met het team. Je moet dus begrijpen hoe een architect denkt en tegelijkertijd weten dat sommige oplossingen niet wenselijk zijn voor een bewoner. Al die belangen samenbrengen in één project maakt ons werk zo leuk. Daarnaast vind ik het ook erg leuk dat om de zoveel tijd de teams wisselen. Bij Stadswerven zijn wij op dit moment het team aan het samenstellen. Hierdoor ontmoet je weer nieuwe architecten, aannemers, etc. Die doorwisseling zorgt ervoor dat je scherp blijft.

Hoe kijk je aan tegen 2022:

Hopelijk wordt dit het jaar dat alles weer een beetje normaal wordt. De wereld blijkt toch wel een stuk leuker als we niet met z’n allen in lockdown zitten. Laten wij hopen dat dat nu definitief achter ons is. Waar ik wel heel blij mee ben, is de flexibiliteit die corona ons heeft opgeleverd. Een dagje thuiswerken is nu hartstikke normaal en vaak net zo effectief. De reistijd die je daarmee bespaart geeft ruimte om bijvoorbeeld een keer vroeg te gaan kitesurfen. Iets wat voorheen bijna niet te combineren was.

Al met al kijk ik uit naar 2022. Collega’s weer zien, de teamuitjes die staan gepland en aan de slag gaan met mooie nieuwe projecten.

 

 

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media