Hoe gaat het nu met?

Marieke van Soest, verkoopmanager bij AM Noordwest, aan het woord.

Het gaat ‘top’ met mij! Tijdens de donkere maanden besteed ik extra aandacht aan leuke activiteiten. Het maken van verre reizen zit er weliswaar nu niet in, maar gelukkig zijn er fantastische alternatieven. Thuis ben ik aangekomen bij het leukste deel van de verbouwing; de inrichting en styling! Verder ben ik fan van bucketlists. Nieuwe doelen bedenken én afstrepen. Zo ben ik onlangs begonnen met paardrijlessen en skilessen. Ook theaterlessen prijken al jaren op mijn wishlist en daar heb ik eveneens werk van gemaakt. Binnenkort start mijn cursus toneel bij de Theaterschool Utrecht. Je bent nu eenmaal nooit te oud om iets nieuws te leren.

Ik voel me thuis!

Zakelijk mag ik me vastbijten in uitdagende materie. Negen maanden geleden was mijn eerste werkdag bij AM! Een nieuw bedrijf én een nieuwe rol. Spannend om aan de slag te gaan bij een grote, rode club met een groen monster op de achterbank. Conclusie so far; Ik voel me meer dan thuis! De cultuur van AM en mijn rol als verkoopmanager past mij goed. Ik houd mij bezig met mooie projecten in en rondom Amsterdam. Gebiedsontwikkeling vind ik reuze interessant, want dit is het vakgebied waarin alles samenkomt. We komen echt niet meer weg met stenen stapelen. Steeds meer worden we uitgedaagd op vlakken als duurzaamheid, betaalbaarheid, gezondheid, vernieuwende woonconcepten en communities. Zelfs ogenschijnlijk ‘gewone’ projecten vragen om goed doordachte oplossingen, als antwoord op sociale vraagstukken en maatschappelijke thema’s.

Collectief op dieet

Van al die vraagstukken is het thema gezondheid mijn favoriet. Ik zet graag mezelf en anderen in beweging tot een gezonder leven. In gebiedsontwikkeling lijkt dit een relatief nieuw thema, maar wist je dat Kanaleneiland in de jaren ‘60 is ontwikkeld met als toekomstdroom om ‘de meest gezonde wijk van Utrecht’ te worden? De cijfers liegen er niet om; we leven als samenleving op (te) grote voet. Het is tijd voor een collectief dieet! Geen crash dieet, maar een nieuwe levensstijl. Een beetje meer van minder. Laten we een nieuwe levensstijl omarmen, waarin we anders omgaan met ruimte, mobiliteit en energie. Tijd om van het overgewicht af te komen. Een beetje minder ruimte, minder auto’s, minder footprint, en dat ruilen we in voor meer kwalitatief groen, hogere woningkwaliteit en gebruik van hernieuwbare energie.

Slim-fit wonen

Ik noem dat gekscherend ‘slim fit’ wonen. Het is fijn als er ruimte is voor rek, want zo na de feestdagen staan de knoopjes van dat slim fit overhemd nét een beetje strakker. Dan is het niet nodig om je hele garderobe hierop aan te passen. Kies voor een rekbare stof, zodat je de extra ruimte hebt op het moment dat jij het nodig hebt. Deze trend zien we terug in nieuwe woonconcepten. Slim fit woonconcepten waar we ‘on demand’ gebruik maken van extra ruimte, spullen, mobiliteit en energie; alleen wanneer je het nodig hebt. Dat daagt ons uit om met aandacht te werken aan de beste plattegronden en woonconcepten waar “individueel-collectief” centraal staat. Samen werken we aan een duurzame levensstijl waarmee wij én moeder natuur gezond het nieuwe jaar in gaan!

Kick-off the new year!

Laten we in 2022 open staan voor nieuwe ideeën. En die ideeën hoeven niet abstract te zijn. Daarom een leuke, praktische afsluiter: Vergaderen doen we allemaal, doe dat eens anders. Begin je vergadering bijvoorbeeld met het einde, door te starten met een samenvatting alsof je al hebt vergaderd. Door tijdens het overleg te staan of zelfs te wandelen maak je het ook gezonder. Dat wordt een leuk overleg met duidelijke actiepunten én focus. Ik wens jullie een gezond en energiek 2022!

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media