Hoe gaat het met?

Drie vragen aan Shirley Brocker, ontwikkelingsmanager bij AM Midden.

Foto: collega’s Hugo Nijhoff, Bob van Rooijen en Shirley

Waar ben je nu mee bezig?

Nog geen twee weken nieuw binnen bij AM en ik kreeg een mooie tender in mijn schoot geworpen. De herontwikkeling van het Dalweg gebied in Soest. Niks is productiever dan met een tender onder je arm de organisatie te leren kennen. Uitdagend was het soms ook. We zijn nog met drie partijen over en eind april hebben we onze visie ingediend. Als het goed is horen we voor de zomer of we gewonnen hebben van Bemog en BPD/LATEI.

Ik woon in Amersfoort en het doel van AM is om in deze gemeente breder actiever te worden dan alleen in de nieuwbouwwijk Vathorst. Ik vind het ontzettend leuk om aan je eigen stad te kunnen bouwen. Amersfoort is populair bij veel ontwikkelaars dus het concurrentieveld is groot. AM heeft al in het centrum een mooie zichtlocatie weten te verwerven. Het is nu aan mij om te zorgen dat de bestemming gewijzigd wordt naar wonen. Dit kan niet zonder participatie. In de gemeente Amersfoort kennen ze ‘starten voor de start’. Het principe is dat de buurt al in een vroeg stadium wordt meegenomen. De NEPROM-cursus Participatie voor vastgoedprofessionals komt direct goed van pas.

Wat vind je het leukst/interessantst/meest boeiend aan jouw baan?

Wat mij veel plezier in het werk geeft is het samenwerken met collega’s en adviseurs. Samen ergens voor gaan en een product neerzetten waar we trots op zijn. Nog mooier als dit ook werkelijkheid wordt. Dit stelt mijn geduld altijd op de proef want gebiedsontwikkelingen gaan niet over één nacht ijs. Ik probeer in mijn werk ook de kritische noot te zijn of uit te dagen om buiten de gewende paden te gaan. Durven en doen om vernieuwend en onderscheidend te kunnen zijn.

Wat staat er verder op de planning voor dit jaar/ wat zijn je verwachtingen voor 2023?

De afgelopen jaren heb ik veel gewerkt aan persoonlijke competentie ontwikkelingen met een opleiding positieve psychologie en de training beter communiceren van bureau Zuidema. Nu is het weer tijd voor inhoudelijke verdieping om mijn kennis verder te verrijken, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en mijn blik op dit mooie vakgebied te verbreden. Na de zomer start ik met de Masterclass Conceptontwikkeling. Aan het einde van deze opleiding hoop ik nieuwe methoden en technieken te leren die ik direct kan toepassen in mijn nieuwe functie als Ontwikkelingsmanager. Ik hoop geïnspireerd en geënthousiasmeerd te worden door mooie projecten uit de praktijk en interessante docenten.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media