Gemeente Rijswijk, AM en VolkerWessels Vastgoed ondertekenen realisatieovereenkomst voor 46 energieneutrale woningen

De gemeente Rijswijk en ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV, bestaande uit gebiedsontwikkelaars AM en VolkerWessels Vastgoed, hebben maandag 14 december een realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 46 energieneutrale eengezinswoningen in deelgebied Parkrijk – De Lanen, in RijswijkBuiten. Jeffrey Keus (wethouder gemeente Rijswijk), Annemarie Jol (adjunct directeur AM Zuidwest) en Marcel Schipper (algemeen directeur Volker Wessels Vastgoed) waren bij de ondertekening aanwezig.

Parkrijk

Parkrijk is het tweede deelgebied van de nieuwe woonwijk RijswijkBuiten. De wijk is gesitueerd tussen het centrum van Rijswijk en Delft en grenst aan het Wilhelminapark. In deze wijk staan groen en duurzaamheid centraal. De bouw van de eerste 67 woningen van De Lanen is in volle gang. De verkoop van de 46 woningen (36 eengezinswoningen in oud-Hollandse stijl en tien stoere XL woningen) waarvoor de bovenstaande overeenkomst is getekend, gaat voorspoedig. Alle woningen staan op dit moment onder optie. De woonoppervlaktes van de woningen variëren vanaf 128 m2 tot en met 142 m2. De prijzen liggen tussen € 425.950 en € 490.950. De woningen van fase 2 zijn ontworpen door Steenhuis Bukman architecten uit Delft in samenwerking met BAM Wonen, die de woningen zal realiseren. Naar verwachting start de bouw van fase 2 in juni 2021.

Energieneutraal en klimaatadaptief

Alle woningen worden gasloos en energieneutraal (EPC=0, in- en uitgaande energiestromen zijn hierbij in balans) opgeleverd, door het gebruik van warmtepompen en hoogwaardige isolatiematerialen. Dit zorgt voor een energiezuinige woning, die aangenaam, duurzaam en toekomstbestendig is.

De openbare ruimte wordt klimaatadaptief ingericht door onder andere het bovengrondse waterafvoersysteem van hemelwater naar speciaal ingerichte groenstroken. Hierdoor ontstaat een tijdelijke opvang van het water tijdens extreme regenbuien en wordt wateroverlast aan de woningen en infrastructuur voorkomen.

Deelmobiliteit

In RijswijkBuitenzal er deelmobiliteit worden aangeboden. Hiervoor worden mobiliteitspunten ontwikkeld die een divers aanbod van verschillende typen vervoermogelijkheden aanbieden. Op deze manier wordt op een vooruitstrevende manier invulling gegeven aan bereikbaarheid, klimaatdoelen en de leefbaarheid van RijswijkBuiten.

Meer informatie over Parkrijk is te vinden op www.parkrijk-delanen.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media