Gemeente Maastricht en AM geven startsein bouw tweede fase duurzame woonwijk ZouwdalVeste in Maastricht

In aanwezigheid van wethouder Vivianne Heijnen van de gemeente Maastricht en toekomstige bewoners, vierde gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM op 1 oktober de start bouw van de tweede fase van de duurzame woonwijk ZouwdalVeste in Maastricht. In deze fase ontwikkelt AM in totaal negentien woningen, waarvan acht nul-op-de-meter-woningen. ZouwdalVeste bestaat straks uit 84 woningen, waarvan 43 gasloze (all electric) woningen. AM ontwikkelt op duurzame wijze de woonwijk Zouwdalveste en heeft in maart van dit jaar een energieakkoord met de gemeente Maastricht getekend.

Officiële handeling

Het startsein van de bouw van fase 2 werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwplaats. Wethouder Vivianne Heijen gaf samen met Jaap van Engelshoven, adjunct directeur AM Zuidwest, symbolisch het startsein voor de bouw.

ZouwdalVeste: duurzaam wonen in een groene natuurlijke omgeving
Nieuwbouwproject ZouwdalVeste combineert wonen in een groene natuurlijke omgeving met cultuurstad Maastricht. Een unieke locatie aan de rand van Malberg. De toekomstige bewoners van deze duurzame nieuwbouwwijk profiteren van de voorzieningen van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg, basisscholen en sportvoorzieningen.

Tweede fase

In totaal worden er in deze fase negentien woningen gerealiseerd waarvan acht nul-op-de-meter-woningen. Woningtypes zijn: tien twee-onder-één-kap-woningen, vier rijwoningen, vier hoekwoningen en één vrijstaande woning met koopsommen vanaf
€ 209.000 v.o.n. Nagenoeg alle woningen zijn verkocht.

Derde fase

Op 20 september jl. is gestart met de verkoop van 23 nieuwe woningen die worden gebouwd in de derde fase. Het woningaanbod bestaat uit bestaat uit zes twee-onder-één-kap-woningen, zes rijwoningen, vier hoekwoningen, zes semi-bungalows en één vrijstaande woning met koopsommen vanaf € 230.000 v.o.n.

Gedurfde Duurzaamheid

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s, ‘Gedurfde duurzaamheid’. Alle woningen in de derde fase worden all electric, en dus gasloos. Daarnaast komen er minimaal veertien nul-op-de-meter-woningen in de woonwijk ZouwdalVeste.

De woningen van ZouwdalVeste zijn ontworpen door architecten van Bureau Boosten Rats. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.woneninzouwdalveste.nl/

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media