Gemeente Gouda en AM sluiten overeenkomst voor herontwikkeling Sint Jozef-locatie

De gemeente Gouda en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 26 nul-op-de-meter woningen en 98 appartementen op de Goudshof, de voormalige locatie van het Sint Jozef-ziekenhuis, in Gouda. Daarnaast wordt het monumentale voormalige hoofdgebouw getransformeerd naar een woonzorgcomplex, komen er parkeervoorzieningen en zal het gebied gekenmerkt worden door veel water en groen. Naar verwachting starten de bouwactiviteiten medio 2018.


v.l.n.r. Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest en Wethouder Rogier Tetteroo (wonen)

Wethouder Rogier Tetteroo (wonen): ”Het is een mooie ontwikkeling dat een monument door transformatie naar woningen een tweede leven krijgt. Het voorgestelde woonprogramma past goed binnen de woonvisie onder meer doordat er een flink aantal middenhuurwoningen wordt gerealiseerd. De huidige versteende omgeving ondergaat ook een grote verandering onder andere door toevoeging van water en groen.”

Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest: “We verheugen ons op de verdere samenwerking met de gemeente en willen met alle betrokkenen een inspirerende en duurzame nieuwe woonwijk voor Gouda maken, passend bij de wensen van de toekomstige bewoners en bij de identiteit van het gebied. Deze overeenkomst maakt het concreet.”

Nieuw stedelijk woongebied Goudshof

AM herontwikkelt de 2,25 hectare grote locatie van het voormalige Sint Jozef Ziekenhuis in Gouda naar een woongebied met de naam Goudshof. In het gebied komt veel aandacht voor wonen en zorg. Het voormalige, monumentale hoofdgebouw van het ziekenhuis wordt in het concept geintegreerd en getransformeerd tot een woonzorgcomplex. In het plan is veel ruimte voor de inrichting van de openbare ruimte.

Binnentuin

De 98 appartementen vormen een carré met vier gebouwen die op elkaar aansluiten. Eén van de gebouwen krijgt acht tot tien woonlagen, de andere gebouwen worden lager. De appartementen grenzen aan een gemeenschappelijke binnentuin. Onder de woonruimten komt een parkeergarage. Van de in totaal 26 eengezinswoningen komen er 24 rijwoningen en één twee-onder-een-kapwoning. De ambitie is de woningen uit te voeren als nul-op-de-meter woningen.

Co creatie

In de fase tot aan verkoop kunnen belangstellenden meedenken over de definitieve inrichting van het gebied en de architectuur van de woningen. De bouw is in handen van BAM Wonen. Meer informatie is te vinden op www.goudshof.nl

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media