Dienst Zuidas en AM tekenen erfpachtaanbieding ontwikkeling 75 woningen

Op dinsdag 16 april ondertekenen Dienst Zuidas en AM de erfpachtaanbieding voor de ontwikkeling van 75 woningen in deelgebied Kop Zuidas, ten oosten van de RAI. Deze woningen worden gebouwd aan de Zuidelijke Wandelweg. Naar verwachting start de bouw eind 2013.

Op 5 juni 2012 hebben de partijen, inclusief COD, al een Letter of Intent ondertekend voor de gefaseerde ontwikkeling van deze woningen. Deze overeenkomst was een uitwerking van een ontwikkelrecht dat in het verleden in dit gebied is verkregen. COD, AM en Dienst Zuidas onderzoeken gezamenlijk hoe het overig deel van het ontwikkelrecht voor nog 175 woningen in Kop Zuidas vorm gegeven kan worden.

De woningen in H4 en H5 hebben woonoppervlakten vanaf circa 60 m2 tot circa 100m2. De verhuur richt zich daarmee voornamelijk op een doelgroep in het middensegment. De realisatie van de woningen en parkeergarage is in handen van BAM Woningbouw en BAM Civiel. Architect van het complex is Studioninedots. Beoogd belegger is Bouwinvest (Dutch Residential Fund).

In Kop Zuidas vinden diverse ontwikkelingen plaats. Recent is het gebouw Flow opgeleverd, met een school en diverse voorzieningen. Verder start COD start dit jaar met de bouw van het hotel voor Motel One. Het hotel is in 2015 gereed en wordt in belegging genomen door Union Invest. Ook krijgen kleinschalige (tijdelijke) initiatieven er een plek, zoals een openbaar toegankelijke bomentuin.

Download PDF 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media