DeBuurt in Utrecht Overvecht winnaar AM Battle

Winnaar DeBuurt is de nieuwe wijk die wordt gerealiseerd op het terrein in de wijk Overvecht in Utrecht, waar ooit de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) zijn loodsen had. Hier komen bijna 350 appartementen, verdeeld over drie gebouwen met een groot deel sociale deel.

De woningen zijn bij uitstek geschikt voor studenten, starters en senioren. Met het aanbod van woonwerkwoningen en woonzorgwoningen speelt AM in op de behoefte aan dergelijke woonconcepten in de stad.

Het team DeBuurt noemde het meest onderscheidende dat er naast sociale woningbouw en het gevarieerde aanbod in het middensegment ruimte is voor Healthy urban living, ambachtelijk ondernemen en kunst & cultuur.  ‘Overvecht heeft dringend een plek nodig voor mensen die iets willen beginnen’, zegt Hugo Nijhoff , ontwikkelingsmanager. ’Dat gaat hier gebeuren. Lokale ondernemers krijgen de hoofdrol.’ De plint van het project krijgt publieke en gemeenschappelijke functies. Bovendien komt er een Superplint – de hal waaromheen en waaroverheen de appartementen worden gesitueerd. Dit wordt de plek waar bewoners en buurtgenoten elkaar ontmoeten. Dit is de ruimte voor verblijven en ontmoeten met horeca en evenementen.

‘Als jullie dit van de grond krijgen, zullen heel veel gemeenten naar dit voorbeeld komen kijken over hoe je maatschappelijke functies een plek kunt geven’, was het eensluidend oordeel van de drie deskundigen over DeBuurt. ‘Over dit project wil je alles weten’, voegde Geurt van Randeraat toe.

Meer informatie over DeBuurt? Lees ook

https://www.am.nl/officiele-start-bouw-debuurt-in-utrecht-overvecht/
https://www.am.nl/uw-thuis-tekent-huurcontract-in-debuurt-in-utrecht/  

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media