De Studio in Amsterdam volledig verkocht

AM en Stadgenoot voltooien na noordvleugel ook zuidvleugel; verkoop middenkern aan Steenvastgoed

De Studio, de herontwikkeling van het voormalige GAK-kantoorgebouw in Amsterdam-West naar starters- en studentenwoningen en bijbehorende voorzieningen, is volledig verkocht. AM en Stadgenoot hebben onlangs de 215e koopstudio verkocht in De Studio Part II, de zuidvleugel van het gebouw. Ook de 116 huurstudio’s voor Stadgenoot in dezelfde vleugel zijn alle bewoond. Eerder was de noordvleugel ontwikkeld en opgeleverd. De middenkern vormt de laatste fase van dit project. Dit deel is verkocht aan Steenvastgoed en zal plaats bieden aan 120 huurwoningen.

Het karakteristieke voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen ondergaat een totale transformatie. Na de succesvolle realisatie van 320 studio’s in de noordvleugel, zijn medio 2015 de 331 studio’s van de zuidvleugel opgeleverd. Het imposante gebouw is in 1959 ontworpen door Ben Merkelbach en is in totaal circa 40.000 meter groot. Het ontwerp voor de nieuwe bestemming was in handen van Wessel de Jonge architecten. Dit bureau heeft de beeldbepalende vliesgevels zo ontworpen dat het oorspronkelijke aanzicht vrijwel gelijk is gebleven en volledig aan de hedendaagse eisen voldoet.

De Studio, part II
Van de 331 woningen van De Studio Part II zijn 215 woningen particulier verkocht en 116 studio’s zijn door Stadgenoot aangekocht voor de verhuur. De bouw hiervan is uitgevoerd door HSB Bouw. Het aanbod bestond uit 28 m2 grote studio’s en 47 m2 grote tweekamerappartementen. De prijzen varieerden van € 70.524 (studio) – tot € 131.956 (tweekamerappartement) met betaling van jaarlijkse erfpachtcanon. Op de begane grond bevinden zich ruime entrees en een wasserette. In de kelder is een gemeenschappelijke fietsenstalling en zijn individuele bergingen gerealiseerd. Er is ook een huismeester aanwezig. De bewoners bestaan uit jonge stedelingen en alleenstaanden. De Studio Part II komt tegemoet aan de vraag naar betaalbare huisvesting en kleine wooneenheden binnen de ring van Amsterdam. De transformatie is een succes gebleken, getuige de bijzonder goed verlopen verkoop en verhuur.

Transformatie middenkern
Voor de transformatie van de middenkern is wederom Wessel de Jonge ingeschakeld. Steenvastgoed realiseert in de middenkern 110 woningen, tien penthouses en bijzondere voorzieningen zoals een grote (hotel) lobby, een interne fietsenstalling voor 360 fietsen en een huismeester. Het interieurontwerp van de 120 woningen is in handen van Zecc Architecten. Naar verwachting wordt begin 2016 gestart met de realisatie. De huurwoningen zullen tussen de 40 m2 en 110 m2 (gemiddeld 60 m2) groot zijn en worden als belegging in de eigen portefeuille aangehouden.

Over Stadgenoot
Met 30.000 sociale huurwoningen is Stadgenoot een van de grote woningcorporaties in Amsterdam. Kerntaak is het realiseren van betaalbare huisvesting, zodat de stad toegankelijk blijft voor iedereen.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Steenvastgoed
‘Vorm volgt functie’, is het motto van Steenvastgoed. Het creëren van de hoogst mogelijke kwaliteit, inspelend op de wensen van de toekomstige gebruiker; dat is waar Steenvastgoed naar streeft. Met hun vraaggerelateerde projecten trachten zij een optimaal eindproduct te creëren dat de tand des tijds moeiteloos moet doorstaan. De nadruk ligt daarom op kwaliteit en duurzaamheid. Door de constante monitoring van het wensenpakket van hun gebruikers zijn zij als geen ander in staat hun doelgroepen te bedienen.

 

Persbericht ‘De Studio in Amsterdam volledig verkocht’

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media