‘BREEAM Very Good’ voor nieuwbouw Capgemini

Download pdf

Het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini heeft het prestigieuze BREEAM-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald. Het gebouw van circa 21.000 m² wordt gerealiseerd in Leidsche Rijn Centrum Noord in Utrecht, pal aan het nieuwe NS-station en langs de snelweg A2. De certificering is een bevestiging van de hoge ambities die AM Real Estate Development als ontwikkelaar en Capgemini als gebruiker vanaf het begin van de ontwikkeling hebben uitgesproken.

Het nieuwe kantoor is opgebouwd uit vier kantoorvloeren en tweelaags parkeren onder het gebouw. Elke verdieping biedt circa  5.000 m2 kantoorruimte. Bij de ontwikkeling van het kantoor zijn toepassing van ‘het nieuwe werken’ en duurzaamheid leidende principes geweest.

Duurzaamheid
Het gebouw kenmerkt zich door een aantal duurzaamheidsmaatregelen zoals goede daglichttoetreding door toepassing van atria en patio’s, duurzame warmte- en koudeopwekking, energiezuinige verlichting en schakeling van de verlichting op aanwezigheid en daglicht. Maar ook warmteterugwinning op de ventilatielucht en individuele beïnvloedingsmogelijkheden per werkplek voor o.a. verwarming, koeling en verlichting maken deel uit van de duurzaamheidsmaatregelen. Op het gebied van bereikbaarheid en aanwezigheid van voorzieningen scoort het gebouw eveneens hoog.
Niet alleen het ontwerp van het gebouw, het terrein en de installaties zijn duurzaam. Ook tijdens de uitvoering wordt op verschillende manieren de impact op de omgeving en het milieu gereduceerd.

BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht en BAM Techniek dragen zorg voor de engineering vanaf definitief ontwerp en realiseren het gebouw. De bouwwerkzaamheden zijn eind januari 2012 gestart. BAM zal het kantoorgebouw naar verwachting in mei 2013 opleveren.

BREEAM is het meest gerespecteerde en bekende label voor duurzaam bouwen. De Dutch Green Building Council borgt de onafhankelijkheid, kwaliteit en objectiviteit van het label.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media