Brede doelgroep kiest voor stedelijk wonen in Amersfoort

Na voorspoedige verkoop nu Part II Fourty5High op de markt

Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan (AM en Heijmans Vastgoed) start donderdag 5 juli met de verkoop van 35 appartementen PART II van Fourty5High in Amersfoort. Van PART I is ruim tweederde verkocht aan een brede doelgroep van woonconsumenten die kiezen voor stedelijk wonen dicht bij het stadscentrum. Circa 80 procent van de kopers is afkomstig uit Amersfoort. Het appartementengebouw verschijnt op de hoek van de Mondriaanlaan en de Groningerstraat. Fourty5High bestaat uit in totaal 137 appartementen in verschillende typen en prijsklassen en beschikt over een ondergrondse parkeergarage.

Fourty5High ligt dicht bij het centrum en tegenover het nieuwe Eemplein, het multifunctionele centrumplan met winkels, bioscoop, horeca en culturele voorzieningen waarvan de bouw in volle gang is. De moderne en opvallende architectuur van Fourty5High past uitstekend in de omgeving. Aan de zijde van het Eemplein verschijnt de 45 meter hoge toren, terwijl het gebouw aan de zijde van de achtergelegen woonbuurt slechts vier bouwlagen telt. Midden in het complex komt een fraaie binnentuin die als ontmoetingsplek kan dienen voor de bewoners. Het ontwerp van Fourty5High is van De Zwarte Hond Architecten.

Het aanbod van appartementen in Fourty5High is zeer gevarieerd. Het aanbod bestaat uit twee-, drie- en vierkamerappartementen en penthouses. De woonoppervlakten lopen uiteen van circa 60 m² tot 200 m². De prijzen zijn vanaf € 153.000 v.o.n., inclusief een parkeerplaats in de tweelaagse garage onder het gebouw. De bouw is in december 2011 gestart en is in handen van Heijmans Bouw. De planning is de eerste appartementen in het vierde kwartaal van 2013 op te leveren.

Duurzaam wonen
Alle appartementen worden voorzien van een duurzaam verwarmingsysteem. Hiervoor wordt het innovatieve warmte-/koude opslag (WKO) toegepast. Voor deze voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een warmtepomp worden de appartementen door middel van vloerverwarming op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. De toepassing van WKO draagt bij aan een gezonder binnenmilieu en door de aanwezigheid van vloerverwarming neemt het wooncomfort toe.

De start verkoopbijeenkomst voor Fourty5High PART II wordt donderdag 5 juli gehouden in stadscafé de Observant aan het Stadhuisplein in Amersfoort. Belangstellenden kunnen zich van 17.00 uur tot 20.00 uur laten informeren over de mogelijkheden een appartement te kopen. Tevens is een uitgebreid verkoopmagazine beschikbaar en is een maquette te bewonderen.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media