Binnenkort start verkoop eerste kavels en woningen in Essenvelt

Chris Dekker, wethouder van de gemeente Middelburg en AM Zeeland, Stevast Ontwikkeling en Novaform Vastgoedontwikkelaars hebben gezamenlijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van de wijk Essenvelt. De verkoop van de eerste woningen en kavels in Essenvelt gaat binnenkort van start.

V.l.n.r. Arco Smit (Stevast), Gino van Driessche (AM), Chris Dekker (gemeente Middelburg, wethouder) en Edwin Kolkhuis Tanke (Novaform)

Essenvelt

Essenvelt wordt een groene wijk aan de zuidzijde van Middelburg waarin duurzame woningen worden gerealiseerd. Ook bij de inrichting van het openbaar gebied staat duurzaamheid en klimaatadaptatie voorop. In de nieuwe wijk is ruimte voor ongeveer 400 nieuwe woningen. Verdeeld over meerdere fases worden diverse woningtypes gebouwd, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-kap woningen, rijwoningen en appartementen. De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat Essenvelt aantrekkelijk maakt voor verschillende doelgroepen. Tevens bestaat de mogelijkheid om een vrije kavel te kopen en hierop zelf een woning te realiseren. Deze vrije kavels (geel op de overzichtskaart pdf 1,1 MB) worden door de gemeente verkocht aan particuliere kopers.

Ontwikkeling

290 woningen in Essenvelt worden gerealiseerd door de Ontwikkelingscombinatie Essenvelt (OCE). Dit is een samenwerkingsverband  tussen AM Zeeland, Stevast Ontwikkeling en Novaform. Zij verzorgen het deel wat op de overzichtskaart groen gekleurd is. De eerste twee blokken met elk zestien koopappartementen worden ontwikkeld door Heijmans. Te vinden op de overzichtskaart in roze gekleurd. Naar verwachting worden deze eind 2021 aan de markt aangeboden. Bekijk de overzichtskaart Essenvelt (pdf, 1,1 MB)

Planning

Dit voorjaar worden de werkzaamheden gestart om het bouwterrein voor te belasten. Dit duurt ongeveer een jaar, maar dit is afhankelijk van de elementen. Aansluitend worden de riolering en de bestrating aangelegd en is het gebied ‘bouwrijp’. Naar verwachting vindt de oplevering van de bouwrijpe grond medio april 2022 plaats en kan er dan gestart worden met de bouw van de woningen

Geïnteresseerden

Bij interesse in een vrij kavel neemt men contact op met de gemeente via www.nieuwbouwmiddelburg.nl/essenvelt. Geïnteresseerden in de projectmatige woningbouw kunnen zich aanmelden via www.essenvelt.nl. Bij interesse in een appartement, neemt men contact op met Heijmans via verkoopzuid@heijmans.nl. Belangstellenden worden dan regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

 

-persbericht gemeente Middelburg –

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media