Bijzondere loftwoningen in Bitterzoutloods Op Enka in Ede

Transformatie monument naar nieuwe woonlocatie

Enka C.V. (een samenwerkingsverband van AM en A.S.R. Vastgoed Ontwikkeling) gaat vijftien bijzondere loftwoningen in de voormalige Bitterzoutloods op het Enkaterrein in Ede realiseren. Op korte termijn wordt gestart met de verkoop van de woningen. Belangstellenden kunnen zich nu al inschrijven voor de woningen via www.enka-ede.nl.

bzlMet behoud van de historische details wordt de oude zoutloods met monumentenstatus getransformeerd naar een unieke woonlocatie met vijftien loftwoningen. De oude perrons aan gevel met een karakteristieke overkapping worden in ere hersteld. De lofts zijn circa 5,30 meter breed en zijn circa 15 meter diep, hebben een royale woonoppervlakte variërend van circa 127 tot 148 m2 en zijn voorzien van een diepe tuin. Het ontwerp van de woningen komt van Bokkers & van de Veen architecten in Ede.

Kopers hebben een ruime keuzevrijheid in de indeling van de woning en kunnen deze in overleg met de architect geheel naar hun persoonlijke woonwensen laten aanpassen. De prijzen zijn vanaf € 264.900 v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van Schakel & Schrale in samenwerking met BAM Woningbouw Noordoost.

OP ENKA
OP ENKA in Ede is een moderne tuinwijk in ontwikkeling met een mix van wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft een zichtbaar rijke historie met bijzondere monumentale panden, die in het plan een nieuwe invulling krijgen. Het gebied ligt aan de oostkant van de stad en grenst aan de groene uitlopers van de Veluwe. Op Enka is goed bereikbaar met de auto en ligt op vijf wandelminuten van het Intercitystation Ede-Wageningen. Het woningaanbod bestaat in totaal uit circa 1.300 woningen, naast een commercieel programma van circa 30.000 m2. Inmiddels zijn circa 275 woningen opgeleverd of in aanbouw. De diverse deelgebieden kenmerken zich door een eigen identiteit en sfeer. Een aantal deelgebieden is inmiddels gerealiseerd en bewoond.

Zie voor meer informatie over het plan en de woningen www.enka-ede.nl of kijk op www.facebook.com/openkaede.

 Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media