Bewoners Claverveld melden zich massaal, nog drie huizen te koop in Vlissings groen

VLISSINGEN - ,,De gezonde leefomgeving kregen we cadeau bij de ontwikkeling van Claverveld”, verklaarde projectontwikkelaar Gino van Driessche van AM Zeeland de voortvarende verkoop van (grond voor) 83 woningen in de groene wijk aan de rand van Vlissingen.

Prettige woonomgeving

Vooral op de levensloopbestendige woningen was een ware run. Logisch als je de huidige woningmarkt kent, stelden projectontwikkelaars en makelaar. Maar vijf jaar terug was er nog geen sprake van en dachten gemeentebestuurders en bouwers vooral aan gezinswoningen in een nieuwbouwwijk. John Priem memoreerde blij te zijn dat de gemeente destijds toch mee ging in zijn idee dat er ook moest worden gebouwd voor ouderen die wilden ‘doorgroeien’.

Onder de kopers van levensloopbestendige huizen zijn enkelen die maar een paar honderd meter verhuizen. Mensen die de woonomgeving van hun huidige huis waarderen, maar wel graag naar een levensloopbestendige woning verhuizen om op de begane grond te slapen en minder tuinonderhoud te hebben. ,,Die mensen laten wel weer een woning voor een gezin achter, dat op zijn beurt misschien weer een appartement in de stad voor een starter vrijmaakt. Het houdt de woningmarkt in beweging.”

Van Driessche benadrukte dat gemeenten en andere beleidsmakers jongeren en andere starters niet moeten vergeten. Die doelgroep valt vaak tussen wal en schip. ,,Vooral voor hen moet worden gebouwd.”

Mooie mix van bewoners

Wethouder John de Jonge was blij met de spreiding in de wijk. Niet alleen ouderen en gezinnen, maar ook Vlissingers, inwoners van andere Zeeuwse gemeenten en vanuit heel Nederland zingen de lof van Claverveld. ,,Ik heb begrepen dat er soms zelfs Duits werd gesproken bij de verkoopgesprekken. Het geeft wel aan dat velen graag hier willen wonen: in het groen van Claverveld, maar vlakbij het strand en vlakbij het centrum van Vlissingen.”

Dit bericht is afkomstig van: https://www.pzc.nl/walcheren/bewoners-claverveld-melden-zich-massaal-nog-drie-huizen-te-koop-in-vlissings-groen~a8be46ea/

Op de foto: Gino van Driessche (AM Zeeland, links), wethouder John de Jonge en John Priem (Zeeland Wonen) slaan de eerste palen voor de nieuwe bouwfase van Claverveld de grond in. © René Hoonhorst

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media