André la Rivière terug bij AM als projectontwikkelaar voor de regio Midden

Gebiedsontwikkelaar AM is verheugd André la Rivière in de functie van projectontwikkelaar opnieuw te kunnen verwelkomen in haar team na een eerdere werkzame periode bij AM. Binnen het team van AM Midden gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan diverse ontwikkelingen in deze regio aan de hand van de AM kernthema’s Gedurfde duurzaamheid, Inclusieve stad, Healthy urban living & working, Stad- en gebiedmaker en Gelukkig leven. André la Rivière gaat zich onder meer focussen op de gebiedsontwikkelingen Hoef en Haag in Vianen en Hoog Dalem in Gorinchem en zal hierbij namens AM optreden in de functie van projectdirecteur. Daarnaast zal hij nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in stedelijke gebieden in noordoost-Nederland onderzoeken en opstarten.

André la Rivière: “De uitdagingen op de woningmarkt zijn groot. Ik streef ernaar om een toekomstgerichte woon- en leefomgeving te creëren en voor alle doelgroepen een fijn thuis te bieden. De samenwerking tussen markt en gemeente is geslaagd als de bewoners van de wijk zeggen “het is heerlijk wonen en leven hier”. Ik zal mijn uiterste best doen om dat te realiseren.”

De afgelopen jaren heeft André la Rivière voor diverse projectontwikkelaars en gemeenten, waaronder Huizen en Alphen aan den Rijn, gewerkt. Ook was hij recent actief als ontwikkelingsmanager bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. Hier heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan het positioneren van Dura Vermeer als ontwikkelende bouwer door verschillende posities te acquireren in Zwolle (onder andere Stadshagen) en Groningen. In zijn werkzame periode bij AM was hij onder meer acht jaar projectdirecteur van de wijkontwikkelingsmaatschappij Laares in Enschede en hij heeft als ontwikkelingsmanager het Ebbingekwartier in Groningen tot een fraai binnenstedelijk woongebied getransformeerd.

AM regio Midden heeft de provincie Utrecht en de grotere gemeenten in de provincies Gelderland, Groningen en Overijssel als focusgebied.

Marien Kleinjan, directie AM Midden: “We zijn blij André weer te verwelkomen bij AM en dat hij zijn ervaring als projectdirecteur gaat inzetten voor een tweetal lopende gebiedsontwikkelingen. Daarnaast zullen we de ervaring en contacten van André in de provincies Groningen en Overijssel graag benutten om nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in met name de stedelijke gebieden te onderzoeken en op te starten.”

André heeft overheidsmanagement gestudeerd en heeft zijn masteropleiding Urban Economic Policy behaald in Brussel.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media