AM versterkt conceptuele kracht met Caroline Bos, UNStudio, als nieuwe directeur AM Concepts en Bouwmeester AM

Vanaf 1 januari 2020 is Caroline Bos, Co-founder & Principal Urban Planner van UNStudio, de nieuwe directeur AM Concepts en Bouwmeester AM. Zij volgt Hilde Blank op die, conform de rol van bouwmeester, na drie jaar afscheid neemt. De komst van Bos brengt internationale ervaring, nieuwe inzichten en innovaties met zich mee waarmee de conceptuele kracht van AM verder wordt versterkt. Ook richt Bos zich de komende drie jaar op het verder brengen van de maatschappelijk thematische agenda van AM.

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: “We zijn erg verheugd dat Caroline Bos zich als directeur AM Concepts en Bouwmeester gaat inzetten voor AM. Haar betekenis in de stedenbouw en architectuur is ongelooflijk groot, zowel in Nederland als internationaal. Bovendien sluit haar filosofie naadloos bij ons aan, omdat zij net als AM gelooft in een integrale benadering van de ontwikkelopgaven binnen een stedenbouwkundige context, waarbij ze verschillende gebruikers betrekt bij haar werk. Daarnaast brengt Bos door haar internationale werkzaamheden ook nieuwe inzichten en innovaties die we kunnen toepassen bij de projecten van AM. Hierdoor kunnen we de komende jaren nog meer inspelen op de toekomstige opgaven waarvoor we staan. We zien erg uit naar de samenwerking met haar”.

Caroline Bos, Co-founder & Principal Urban Planner UNStudio en directeur AM Concepts & Bouwmeester AM: “De uitdagingen waar de ontwikkel- en bouwwereld vandaag en morgen voor staan zijn ongelooflijk groot. Denk alleen al aan de footprint van deze industrie die nog veel te hoog is. Als stedenbouwkundige met 30 jaar internationale projectervaring als mede-oprichter van UNStudio, zie ik dat de gezamenlijke agenda van planners, architecten en ontwikkelaars nog nooit zo duidelijk is geweest als nu.

De komende jaren staat de sector voor een grote uitdaging: de transitie naar verduurzaming en circulariteit. Ik hoop hier samen met AM aan bij te kunnen dragen. Mijn doel voor de komende drie jaar is om mijn rol als Directeur Concepts en Bouwmeester AM te gebruiken om de projectontwikkeling te verduurzamen. Innovatieve projectconcepten zijn hard nodig om de klimaatdoelstellingen van Nederlandse gemeente te ondersteunen. Ik heb er veel zin in om nu ook bij AM, en nog steeds bij UNStudio, aan de slag te gaan met dit thema.”

Over Caroline Bos
Caroline Bos studeerde kunstgeschiedenis aan het Birckbeck College van de University of Londen en behaalde haar mastergraad in Stedenbouwkundige en Regionale Planning aan de Universiteit van Utrecht. In 1988 richtte ze samen met Ben van Berkel, Van Berkel & Bos Architectuurbureau op. In 1998 veranderde de naam van het bureau in UNStudio.

Bos geeft les aan verschillende opleidingen, waaronder ArtEZ in Arnhem, Liverpool University, de Technische Universiteit Wenen en het Berlage Instituut in Amsterdam. Samen met Ben van Berkel is ze ook gastprofessor geweest aan Princeton University en heeft ze verschillende publicaties over UNStudio op haar naam staan. In 2012 ontving Bos een Eredoctoraat van de University of Melbourne.

Fotograaf: Inga Powilliet

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media