AM verkoopt 156 gasloze appartementen en 6.500 m² winkelruimte in multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad Haarlem

AM heeft met Syntrus Achmea Real Estate & Finance een overeenkomst getekend over de verkoop van 156 appartementen en met Portico Investments over de verkoop van 6.500 m² commerciële ruimte in de gebiedsontwikkeling Schalkstad in Haarlem. De multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en de inrichting van de openbare ruimte, die in opdracht van de gemeente Haarlem worden gerealiseerd.

Gebiedsontwikkeling Schalkstad

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM won in 2017 de tender Schalkstad. De nieuwbouwplannen voor de eerste fase van Schalkstad dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving van het winkelcentrum. De strategische uitbreiding van het winkelaanbod en looproutes in het centrum en de komst van bioscoopketen Kinepolis versterken de aantrekkingskracht van het gebied. De ontwikkeling komt op de plek van het huidige parkeerterrein van Winkelcentrum Schalkwijk. Het gebouw is ontworpen door Mollink Soeters PPHP. De bouw start naar verwachting na de zomervakantie dit jaar. De openbare ruimte is naar een ontwerp van Buro Lubbers.

Van de 156 appartementen zijn 120 appartementen bestemd voor de verhuur in de vrije sector en 36 appartementen worden verhuurd aan zorginstelling Philadelphia. De commerciële ruimte bestaat grotendeels uit twee grote supermarkten, die door Albert Heijn en Aldi worden afgenomen, en meerdere kleinere winkels. Daarnaast is er ruimte voor horeca en is er gelegenheid voor terrassen aan het nieuwe Marktplein en de waterkant.

Duurzame appartementen

De appartementen worden gasloos opgeleverd. Hiervoor wordt een Warmte- en Koude Opslag (WKO) toegepast, die de traditionele CV-installatie vervangt. WKO is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem en het gebouw daarmee te verwarmen of te koelen. De daken van de woningen worden voorzien van zonnepanelen.

Uitvoering

De bouw van de woningen, commerciële ruimten en de bovengrondse parkeergarage is in handen van BAM Wonen. De nieuwe Floridabrug en de inrichting van de openbare ruimte wordt gerealiseerd door BAM Infra.

Stad- en gebiedmaker volgens AM

In Schalkstad geeft AM uiting aan het thema Stad- en gebiedmaker. Een integrale aanpak, juist nu. Wonen, winkelen, werken, recreëren: alleen als we ze geïntegreerd benaderen kunnen onze steden zich verder ontwikkelen tot gezonde en prettige omgevingen. En de kansen liggen voor het grijpen. In een tijd waarin we voor opgaven staan als energietransitie, circulariteit, mobiliteit en sociale integratie, hebben we meer dan ooit de gelegenheid om na te denken over deze maatschappelijke opgaven. Zo kunnen we aan nieuwe stedelijkheid werken vanuit een integrale visie, waardoor het leven in de stad weer een plezier is en blijft voor iedereen. Dat is stad- en gebiedmaken volgens AM.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over Portico Investments

Portico Investments is een internationale vastgoed beleggingsmaatschappij dat pensioengelden belegt namens een Amerikaanse institutionele partij en gespecialiseerd is in convenience retail. Naast Centraal- en Oost-Europa, waar Portico al langere tijd opereert, is het sinds 2017 actief in Nederland. Hier belegt Portico voornamelijk in wijkwinkelcentra en solitaire supermarkten, een beleggingscategorie die bekend staat om haar stabiele kasstroom en duurzame karakter. Schalkstad is in dat opzicht een project dat een goede aanvulling is op de bestaande portefeuille.

Over Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Namens meer dan zestig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance ruim twintig miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen. Daarmee bieden we onze stakeholders een gezonde financiële toekomst in een aantrekkelijke leefomgeving. Financieel en maatschappelijk rendement gaan bij ons hand in hand.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media