AM tekent Malieveldverklaring voor Emissievrij ontwikkelen

Samen met koplopers in de bouw- en vastgoedsector tekende gebiedsontwikkelaar AM donderdag 12 december de Malieveldverklaring van de Dutch Green Building Council. Deze verklaring grijpt de te hoge stikstof-emissies aan om de transitie naar een duurzame bouw- en vastgoedsector te versnellen. Dat is in lijn met het kernthema ‘Gedurfde Duurzaamheid’ van AM om in gebiedsontwikkelingen de duurzaamheidslat steeds hoger te leggen.

 

Minister Stientje van Veldhoven ontvangt de Malieveldverklaring uit handen van DGBC-directeur Annemarie van Doorn, met om hen heen de ondertekenaars.

 

Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM): “Klimaatverandering raakt ons vak van gebiedsontwikkeling direct. We hebben een verantwoordelijkheid om met onze partners de klimaatopgave te vertalen naar duurzame oplossingen. Het overschrijden van de stikstofnormen zien wij als signaal dat we sneller moeten vernieuwen”.

Gedurfde Duurzaamheid

Met het ondertekenen van de Malieveldverklaring voor emissieloos ontwikkelen geeft AM invulling aan haar kernthema ‘Gedurfde Duurzaamheid’. Daarmee werkt AM aan vooruitstrevende oplossingen op het gebied van energietransitie, circulair ontwikkelen, duurzame mobiliteit en klimaatadaptatie. Hiermee zijn nieuwe gebiedsontwikkelingen van AM voorbereid op de effecten van het klimaat en wordt de negatieve impact op klimaatverandering geminimaliseerd.

Het persbericht en de malieveldverklaring zijn te vinden op deze webpagina van de DGBC.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media