AM start realisatie Kraanbolwerk in Zwolle

Eerste fase 26 appartementen gebouw De Stelling

Na een intensief traject van planontwikkeling waarbij belangstellende burgers vanaf het begin nauw betrokken zijn geweest, wordt dit jaar gestart met de bouw van de eerste woningen van het plan Kraanbolwerk in Zwolle. Op deze locatie in de binnenstad verrijst de komende jaren een nieuwe woon- en leefomgeving met circa 100 appartementen en 48 woningen. Wethouder Jan Brink geeft in dit kader het officiële startsein voor de realisatie op zaterdag 21 juni.
1539,0 AM-Z Kraanbolwerk Zwolle Cam 03 - 300 dpiLR
Het Kraanbolwerk ligt op voormalige Schaepmanlocatie, een oude handelskade en onderdeel van de stadskroon van Hanzestad Zwolle. Het Kraanbolwerk wordt omringd door het water van de Friesewal en de Thorbeckegracht. De gemeente Zwolle en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben gezamenlijk het stedenbouwkundig plan voor deze centrumlocatie opgesteld. Zwollenaren en andere belangstellenden hebben vanaf het prille begin actief bijgedragen aan de ontwikkeling en de uitwerking van de plannen. Zo hebben zij via klantenpanels en andere vormen van dialoog hun woonwensen ingebracht en meegedacht over het ontwerp van zowel het exterieur als het interieur van de woningen.
Deze aanpak is gebaseerd op het Nieuwe Business Model van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers.

Ontwerp
De aan het Kraanbolwerk verbonden ontwerpers zijn KENK Architecten, BDG Architecten en AM Concepts. Het gevelontwerp sluit aan op het industriële verleden van de locatie. De karakteristieke voorgevel van het voormalige fabrieksgebouw De Volharding is behouden gebleven en wordt geïntegreerd in het plan; deze vormt een belangrijke blikvanger. Het interieurontwerp van de woningen is bijzonder flexibel, waarmee optimaal kan worden ingespeeld op specifieke woonwensen. Meer informatie is te vinden op www.kraanbolwerkzwolle.nl.

Duurzaam
Het project wordt in verschillende fasen gerealiseerd. In de eerste fase wordt gestart met de bouw van 26 appartementen in De Stelling met een prijs vanaf € 329.000,- v.o.n. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats en berging in de privéparkeergarage. Bij de ontwikkeling van de plannen stond voorop dat de woningen duurzaam, onderhoudsarm en flexibel moesten zijn. Zo zijn de appartementen voorzien van een goed geïsoleerde gevel met onder meer triple beglazing en een duurzaam warmteafgiftesysteem door toepassing van vloerverwarming. De grondwerkzaamheden starten in het najaar van 2014, waarna eind dit jaar kan worden gestart met de bouw. De oplevering van de appartementen is volgens planning medio 2016.

Officiële handeling
Zaterdag 21 juni van 11.00 – 15.00 uur is de informatie- en startmanifestatie op de bouwlocatie aan de Thorbeckegracht / Friesewal. Aansluitend worden in een informatietent alle mogelijkheden op het Kraanbolwerk gepresenteerd. Om het panorama nu al te kunnen ervaren, hebben bezoekers de gelegenheid om door middel van een kraan op de door hun gewenste verdieping te genieten van het prachtige uitzicht over de binnenstad van Zwolle. Daarnaast kan men een boottocht maken rond deze historische locatie. Klantadviseurs van AM en medewerkers van Ten Hag Makelaars en Woonaccent Makelaars Van Dorsten zijn aanwezig om informatie te geven over het project en, indien van toepassing, over de financiering van de nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.
 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media