AM start met bouw 150 gasvrije woningen ‘Park Quatrebras’ in grootschalige gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

Na een succesvolle start verkoop in juli dit jaar, geeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM op dinsdag 4 december het startsein voor de bouw van 150 gasvrije woningen in het eerste deelgebied ‘Park Quatrebras’ in Badhoevedorp. Het wordt een hoogwaardige en toekomstbestendige woonwijk met een gevarieerd aanbod van rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. Wethouder Derk Reneman van de gemeente Haarlemmermeer verricht tijdens de feestelijke bijeenkomst de officiële handeling. Park Quatrebras is het eerste deelgebied dat wordt gerealiseerd binnen deze grootschalige gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp. De oplevering van de eerste woningen is naar verwachting in het najaar van 2019.

Park Quatrebras

Park Quatrebras ligt direct aan het nieuwe park en geeft met het aanbod een antwoord op de vraag van doorstromers naar grotere woningen. In totaal komen er circa 550 woningen, waaronder 74 vrijstaande villawoningen. In de huidige fase worden 116 rijwoningen, 26 twee-onder-een-kap- en acht vrijstaande woningen gerealiseerd. De prijzen zijn vanaf € 489.500 tot € 919.500 v.o.n. Er zijn op dit moment nog enkele woningen beschikbaar. Het ontwerp van Quatrebas is geïnspireerd op de grandeur uit de jaren dertig en komt van Mulleners & Mulleners Architecten.

Duurzaamheid in Quatrebras

Alle woningen worden uitgevoerd met een individuele aardwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios 

Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een unieke experience bij Homestudios ontvangen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

Stad- en gebiedmaker

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van stad- en gebiedmaker. De gebiedsontwikkeling bestaat uit een tachtig hectare tellend multifunctioneel gebied met een nieuw centrum, 1.200 woningen, een bedrijvenpark van 120.000 m2, maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied. De gebiedsontwikkeling geeft een sterke kwaliteitsimpuls aan Badhoevedorp en biedt straks een fijne nieuwe woon-, werk- en verblijfsbestemming voor verschillende groepen bewoners.

Meer informatie over Quatrebras is te vinden op www.woneninparkquatrebras.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

 

 

 

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media