AM RED geeft gebiedsontwikkeling Overstad in Alkmaar extra impuls door verwerving winkelcentrum Ringers

AM Real Estate Development (AM RED) heeft winkelcentrum Ringers te Alkmaar overgenomen van BPD. Als nieuwe eigenaar wil AM RED het gebied Overstad verder versterken. Het winkelcentrum grenst aan het winkelcentrum Noorder Arcade dat reeds succesvol door AM RED is herontwikkeld en dat partijen als Decathlon, Mediamarkt en Bever aan dit centrum heeft weten te binden. Middels deze aankoop betrekt AM RED winkelcentrum Ringers in deze herontwikkeling en is de volgende stap gezet in het creëren van een regionale winkel-, leisure- en horecavoorziening met circa 1.000 parkeerplaatsen direct grenzend aan de Alkmaarse binnenstad. Dit sluit naadloos aan op de visie van AM RED op het versterken van de aantrekkingskracht van stadscentra.


Herontwikkeling winkelcentrum Ringers

Het gedateerde winkelcentrum staat al geruime tijd te wachten op een nieuwe impuls. Het bestaat uit 13.000 m² commercieel vastgoed met een ondergrondse parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Winkelcentrum Ringers, op dit moment letterlijk gescheiden door een dichte deur, wordt middels een nieuwe passage opnieuw gekoppeld aan het recent gerenoveerde winkelcentrum Noorder Arcade. Op deze manier ontstaat er meer massa en een grotere trekkracht op het winkelend publiek en potentiële winkeliers.

Kwaliteitsimpuls gebied Overstad

Winkelcentrum Ringers is gelegen in het gebied Overstad, tussen winkelcentrum Noorder Arcade, de historische Ringersfabriek en meubelboulevard Overstad. Overstad krijgt door diverse transformaties een forse kwaliteitsimpuls en wordt ontwikkeld tot een levendig deel van het centrumgebied met wonen en commerciële functies. De herontwikkeling van het winkelcentrum Noorder Arcade is hier een onderdeel van. AM RED heeft dit winkelcentrum onlangs ingrijpend verbeterd met als gevolg dat het aantal bezoekers fors is toegenomen.

Thijs Huis in het Veld, projectontwikkelaar AM RED: “Ik ben verheugd dat we nu de kans krijgen om de kwaliteitsimpuls verder af te maken door het aangrenzende winkelcentrum Ringers op dezelfde wijze aan te pakken. We willen graag een bloeiend en aantrekkelijk geheel creëren als toegevoegde waarde voor de stad Alkmaar.”

Over AM Real Estate Development (AM RED)

AM RED is de dienstverlener met oplossingen voor uw huisvestingsuitdagingen in commercieel vastgoed. We bieden ontwikkelmanagement of het nu gaat om (integraal) projectmanagement, ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes middels een advies of het volledig uit handen nemen van uw vastgoed(her)ontwikkelingsvraagstukken. Wij realiseren met onze mensen haalbare en creatieve oplossingen. Wij richten ons op de ontwikkeling van commercieel vastgoed en zijn actief in zowel de retail en leisure branche als de kantorenmarkt. Van revitalisatie van een wijkwinkelcentrum tot de uitbreiding in een binnenstad en van kantoorrenovatie tot complexe nieuwbouwprojecten. Door onze jarenlange ervaring en expertise in de ontwikkeling van commercieel vastgoed kennen onze vastgoedprofessionals het antwoord op uw vragen van morgen. Wij leveren ontwikkelmanagement: van haalbaarheidsadvies, ontwikkelen, projectmanagement tot aan de realisatie. AM RED maakt deel uit van BAM Bouw en Vastgoed.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media