AM realiseert middelduur huurwoonconcept ‘De Lofts’ voor millennials

‘Betaalbaar duurzaam wonen van hoge kwaliteit midden in de stad’.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM realiseert De Lofts, een hoogwaardig duurzaam middelduur woonconcept vanuit de community-gedachte. Hiermee geeft AM vervolg aan eerder gerealiseerde projecten voor starters en millennials. Bewoners van De Lofts beschikken over gezamenlijke ruimte, zoals een dakterras, een woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. De Lofts op de toplocatie het Amstelkwartier in Amsterdam beslaat 212 kwaliteitsrijke woonklare huurappartementen. Het project is verkocht aan De Lofts Amsterdam C.V. De toekomstige belegger is een fonds dat wordt gemanaged door IC Netherlands. Medio 2017 start de bouw van De Lofts.

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: “Met De Lofts geven wij opnieuw uitvoering aan onze strategie vernieuwende en duurzame woonconcepten in de stad te bedenken en ontwikkelen. Bijzonder aan De Lofts is de community-gedachte in combinatie met de betaalbaarheid en hoge woonkwaliteit midden in de stad. Dit wordt bevestigd met de 1.000 kandidaat huurders die zich hebben aangemeld. Met De Lofts breidt AM haar repertoire van stadsontwikkelaar voor middeldure, duurzame en kwaliteitsrijke woningen verder uit.

Antwoord op toenemende vraag naar middeldure woningen in de stad

Met het concept won AM de tender ‘blok 2BB’ van de gemeente Amsterdam in december 2015. De Lofts is een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen binnen de stad. Met name bij jongeren geboren tussen 1980 en 2000, de millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen. De Lofts biedt 212 hoogwaardige woonklare studio’s en tweekamer appartementen van gemiddeld 32m² gbo met diverse voorzieningen in de plint voor de huurders.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Naast het eigen appartement, kunnen bewoners op de begane grond van het gebouw gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimten, zoals een  woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. Ook deze ruimten zijn klaar om te gebruiken en bieden gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ook is er een gezamenlijk dakterras met uitzicht op de stad. De overige ruimten op de begane grond zijn in te richten als sportruimte voor yoga en CrossFit of andere functies voor ontspanning.

Ontwerp door Inbo architecten

Het gebouw krijgt een internationaal karakter door de raampartijen in de gevel, geïnspireerd door New Yorkse lofts. Het gebouw is vormgegeven als een stoer stedelijk blok. Paars / rood metselwerk met verticale terugliggende penanten vormt het kader voor grote industrieel ogende raampartijen. De karakteristieke ‘bay-windows’ geven elke woning een brede blik naar buiten en een brede vensterbank. Het gebouw is een zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien.

AM werd begeleid door Capital Value, Van Doorne en Loyens & Loeff.

Doelgroepgerichte vernieuwende woonconcepten voor starters en jonge stedelingen

AM zet als gebieds- en vastgoedontwikkelaar in op het bedenken en realiseren van nieuwe woonconcepten voor specifieke groepen bewoners in de stad, zoals starters en jonge doorstromers. In Amsterdam bewees AM dit eerder met de projecten: Villa Mokum, het Friends-concept in nieuwbouwtoren B’mine naast ADAM Toren en De Studio.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media