AM presenteert woonplan Le Grand in Bilthoven

Kleinschalig plan met 39 woningen in jaren dertig stijl

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft een kleinschalig plan ontwikkeld voor 39 woningen op een locatie nabij het centrum van Bilthoven. Het plan heet Le Grand en ligt op de hoek van de Leijenseweg en de 2e Brandenburgerweg. Op deze plek komen achttien twee-onder-een-kapwoningen, twaalf herenhuizen en negen rij- en hoekwoningen. Voordat de verkoop van de woningen start, zoekt AM de dialoog met belangstellenden om het plan nog beter af te stemmen op individuele woonvoorkeuren.

Het ontwerp van PBV Architecten is geïnspireerd op de stijl van de jaren dertig die zo kenmerkend is voor grote delen van Bilthoven. Le Grand heeft een traditionele planopzet. Alle woningen hebben dezelfde rode gevelsteen, grote dakoverstekken en erfafscheidingen met een muurtje en beukenhaag. De bekende Interieurarchitect Bertram Beerbaum van Designa is ingeschakeld voor de indeling en styling van de woningen. Er zijn meerdere varianten mogelijk, maar kopers hebben daarnaast de mogelijkheid nog eigen keuzes te maken.

Weinig nieuwbouwwoningen
De planning is in het eerste kwartaal van 2013 te starten met de verkoop. In de tussentijd investeert AM in de dialoog met belangstellenden om het aanbod goed af te stemmen op de vraag die onder woonconsumenten leeft. In Bilthoven zijn de afgelopen jaren relatief weinig nieuwbouwwoningen gebouwd: zeventig sinds 2002. Op basis van de gemeentelijke structuurvisie is de inschatting dat ook in de komende jaren slechts weinig nieuwbouwplannen ontwikkeld zullen worden.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven op www.woneninlegrand.nl. Binnen twee dagen neemt AM contact op en kan uitgebreide planinformatie toegestuurd worden. In een persoonlijk gesprek kunnen belangstellenden hun specifieke woonwensen kenbaar maken.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media