AM geeft startsein bouw uitbreiding Bestevaêr in Vlissingen

Wethouder John de Jonge en directeur Gino van Driessche van vastgoedontwikkelaar AM Zeeland geven donderdag 5 november in het bijzijn van de nieuwe bewoners het startsein voor de bouw van zes stadswoningen tussen de inmiddels gerealiseerde nieuwbouw aan het Dokje van Perry en de binnenstad. Medio dit jaar zijn al zes woningen uit de eerste fase van dit plandeel opgeleverd en hebben de bewoners hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning. Er is nog slechts één woning te koop in het reeds gerealiseerde deelplan. Alle andere woningen zijn verkocht.
bestevaer

Vervolgontwikkeling
Voor volgende deelgebieden in plan Bestevaêr is een overeenkomst gesloten tussen de gemeente Vlissingen en AM. Zij zijn in gesprek over de invulling en ontwikkeling van deze vervolgfases. AM verwacht in 2016 de plannen te kunnen presenteren.

Plan Bestevaêr
Bestevaêr herstelt de relatie van de historische binnenstad met het water. Het plan creëert een kleinschalige en vriendelijke stedelijke sfeer. De unieke locatie tussen het stadscentrum en het water is voor veel belangstellenden een reden om zich voor het plan in te schrijven. In het ontwerp is veel aandacht geschonken aan het scheppen van eigentijdse binnenmilieus achter de bouwblokken. Door de koppeling van de openbare ruimte aan dit milieu ontstaat een intieme woonbuurt. Kleine, rustige woon- en winkelstraten sluiten aan op het bestaande winkelgebied. Door de gevarieerde en levendige architectuur, afkomstig van in-house architectenbureau Kreatuur, en de schaalgrootte brengt Bestevaêr de historische sfeer van oude schepen en statige panden weer terug naar deze markante plek in de stad. De restauratie van het centraal in het plan gelegen Dok van Perry levert daaraan een belangrijke bijdrage. De bouw van de woningen is in handen van Aannemingsbedrijf Van der Poel uit Terneuzen.

Woninginformatie
De zes stadswoningen die nu in aanbouw gaan hebben standaard vier slaapkamers, een study, een royale tuin, een garage, een eigen parkeerplaats en zijn voorzien van een statige en eigentijdse uitstraling. De prijs van de nog beschikbare woning is € 231.900 v.o.n. Voor meer informatie over Bestevaêr zie www.woneninbestevaer.nl.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

 

 

bestevaer

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media