AM geeft startsein bouw tweede fase Louis Davidscarré in Zandvoort

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase van het Louis Davidscarré in Zandvoort. De tweede fase bestaat uit zestig appartementen, zeven herenhuizen en een commerciële ruimte. In deze fase zal tevens de uitbreiding van de ondergrondse parkeergarage worden gerealiseerd. De eerste fase van het centrumplan is ruim een jaar geleden opgeleverd.

Het Louis Davidscarré voorziet in een nieuw centrumgebied dat past bij de schaal van Zandvoort en dat een aangenaam verblijfsklimaat biedt aan bewoners, ondernemers en toeristen. Het totale plan omvat eengezinswoningen, appartementen, een brede school, openbare bibliotheek, sportzaal, multifunctionele ruimte voor culturele en sociale activiteiten, AHOED (Apotheker en Huisartsen onder één Dak) en een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerpteam voor het Louis Davidscarré bestaat uit de architectenbureaus hvdn, Bos & Partners en landschapsarchitect Delta Vorm.

Gevarieerd woningaanbod
Het woningaanbod uit de tweede fase is zeer gevarieerd en bestemd voor een brede doelgroep. De appartementen variëren in oppervlakte van 71 m² tot 130 m². De herenhuizen hebben een oppervlakte van circa 141 m². De prijzen lopen uiteen van € 180.500 tot € 340.000 v.o.n. voor de appartementen en van € 345.000 tot € 349.000 v.o.n. voor de herenhuizen. Kopers van een woning of appartement hebben de mogelijkheid een vaste of zwerfparkeerplaats in de ondergrondse garage te kopen.De commerciële ruimte is 143 m² groot en is te koop voor € 286.000 v.o.n.. De bouw van de woningen en de commerciële ruimte is in handen van BAM Woningbouw. De parkeergarage en de openbare ruimte worden gerealiseerd door Pellikaan Bouw.

Duurzame energievoorziening
De gemeente Zandvoort heeft als doelstelling met het centrumplan een CO2-reductie van twintig procent te realiseren ten opzichte van het bouwbesluit 2007. AM maakt dit mogelijk door de toepassing van warmte-/koudeopslag (WKO). Voor deze duurzame energievoorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door de toepassing van een warmtepomp worden de ruimtes door middel van vloerverwarming op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Daarnaast zullen door de toepassing van WKO de energielasten dalen, is het binnenmilieu gezonder en neemt het wooncomfort toe.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media