AM geeft startsein bouw nul-op-de-meter huizen in Schoemaker Plantage, de meest duurzame wijk van Delft

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 28 juni het startsein voor de bouw van dertig nul-op-de- meter huizen in Klinkerbuurt 2 in de Schoemaker Plantage in Delft. Op de voormalige TNO-locatie in Delft wordt de tweede buurt met bijzonder energiezuinige huizen gerealiseerd. Hiermee geeft AM verdere invullingen aan haar duurzaamheidsambities binnen gebieds- en opstalontwikkeling. Wethouder Lennart Harpe van de gemeente Delft verricht de officiële handeling tijdens de feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen. De 26 energieneutrale woningen uit de eerste wijk worden eind van de zomer opgeleverd.

Eerste zeer energiezuinige stadsbuurt in Delft

De Schoemaker Plantage is een buurt, met bijzondere aandacht voor de uitstraling van de zogenaamde nul-op-de-meterhuizen (NOM). De zonnepanelen zijn fraai geintregreerd in het ontwerp van de huizen, die hiermee kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte. Bij een nul-op-de-meterhuis zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen. In het ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten komen verleden en toekomst samen: de huizen hebben het karakteristieke uiterlijk van de ‘Nieuwe Delftse School-architectuur’ en tevens al het comfort van een bijzonder energiezuinig huis. De huizen zijn voorzien van een warmte/koude opslag (WKO)-systeem met warmtepomp. Zo hebben de huizen niet alleen vloerverwarming in de winter, maar ook vloerkoeling in de zomer en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat. De prijzen voor de huizen variëren van €342.000 tot en met €590.000 v.o.n. inclusief nul-op-de-meterinstallatie. De toekomstige bewoners van een NOM-huis zijn voordeliger uit dan bij een regulier huis. De energielasten zijn lager. Bovendien kunnen kopers van een NOM-huis €25.000 meer lenen.

Wonen aan het stadspark

Het hart van de nieuwe woonbuurt wordt gevormd door een groot stadspark, dat al tijdens de bouw van de huizen wordt aangelegd. De eerste kopers wonen dus al aan het park bij het betrekken van hun nieuwe huis. De woningen uit de eerste fase zijn alle verkocht. Ook de woningen die nu in aanbouw gaan, zijn vrijwel alle verkocht of onder optie genomen. De bouw van de huizen is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over de nieuwe buurt en het nul-op-de-meterconcept is te vinden op www.schoemakerplantage.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media