AM geeft startsein bouw eerste woningen Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

 

Positief signaal voor Rijswijkse woningmarkt

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft eind oktober het startsein voor de bouw van Villapark Eikelenburgh in Rijswijk. In het eerste plandeel worden twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen en rijwoningen gerealiseerd. De grondwerkzaamheden voor het eerste deelplan zijn inmiddels afgerond. In het voormalige twaalf hectare grote kassengebied ten westen van Rijswijk ontwikkelt AM gefaseerd in totaal circa driehonderd woningen.

´Dat we nu kunnen starten met de bouw is een positief signaal voor de Rijswijkse woningmarkt,´ aldus Martin van Nuland, ontwikkelingsmanager bij AM. ´Het geeft voldoening te constateren dat met persoonlijke aandacht voor individuele wensen de woonconsument bereid is te investeren in een nieuwbouwwoning, ook in dit prijssegment.´

Inspiratiebron
Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. De bestaande kwaliteiten van het gebied hebben gediend als inspiratiebron voor de ontwikkeling. De nieuwe woonwijk krijgt een sterke identiteit door kwaliteit en eenheid in architectuur en buitenruimte en door de invulling met diverse plantsoenen, korte straten en een divers aanbod van woningen. De architectuurstijl grijpt terug op de traditionele tuindorpen en de Nieuwe Haagse School. Bureau Wissing is de ontwerper van het stedenbouwkundig plan. De woningen van  de eerste fase zijn ontworpen door Van Egmond Totaal Architectuur.

Vijftien verschillende woningtypen
Voor de eerste fase zijn ruim vijftien verschillende woningtypen ontwikkeld, die in prijs variëren van € 330.000 tot € 680.000 v.o.n. Van Nuland: ´Nu de bouw start en er dus zekerheid is over de realisatie van het plan, zijn wij ervan overtuigd dat meer mensen de keus zullen maken voor Villapark Eikelenburgh´. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. BAM Wegen heeft de locatie bouwrijp gemaakt. Op www.villaparkeikelenburgh.nl  is meer informatie te vinden.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media