AM geeft startsein bouw 68 energiezuinige woningen in gebiedsontwikkeling OP ENKA in Ede

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft het startsein voor de realisatie van 68 energiezuinige woningen in deelplan De Zouterij OP ENKA in Ede. In het bijzijn van kopers en overige betrokken partijen wordt op donderdag 12 juli de officiële handeling verricht. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

Het project bestaat uit rijwoningen rondom een sfeervol woonhof en uit geschakelde herenhuizen langs de Enkalaan. Het stedenbouwkundig plan en de architectuur zijn met respect voor de historie ontworpen door Humblé Martens & Willems architecten. Dit is onder meer terug te zien in de rijke detaillering van de woningen en het gebruik van sfeervolle, hoogwaardige materialen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Energiezuinig, schoon en toekomstbestendig wonen

De woningen in De Zouterij worden aangesloten op het groene warmtenet, een milieuvriendelijk, schoon (85% minder CO2-uitstoot) en veilig alternatief voor de (traditionele) cv-installatie. In de regio wordt biomassa omgezet naar (bio-)energie, die via het warmtenet naar de woningen wordt geleid. In de woningen is geen gasinstallatie of cv-ketel meer nodig. Behalve deze voordelen biedt bio-warmte volop wooncomfort. Bij het opendraaien van de radiator is er direct warmte beschikbaar en zijn er geen service- en onderhoudskosten van een cv-ketel. Bewoners profiteren zo van meerdere voordelen. Zij kunnen daarnaast met de keuze voor extra zonnepanelen hun huis nog energiezuiniger of zelfs energieneutraal maken. In het laatste geval (bij een EPC waarde van 0) kan bij normaal huishoudelijk gebruik worden voorzien in de energiebehoefte voor elektra, verwarming en warm water.

Met de start bouw van De Zouterij wordt een aanvang gemaakt met één van de laatste fasen waarin het dorpse wonen centraal staat. In het vierde kwartaal van 2018 wordt gestart met de verkoop van nog eens 38 woningen (De Zouterij fase 2) langs de statige Enkalaan. Sinds de start van het eerste project in de gebiedsontwikkeling OP ENKA zijn nu bijna 700 woningen opgeleverd of in aanbouw.

OP ENKA

OP ENKA is een bijzondere locatie aan de oostkant van Ede, die zich de afgelopen jaren heeft getransformeerd van een voormalig fabrieksterrein naar een bijzondere locatie voor wonen, werken en recreëren. Gelegen aan de rand van het centrum van Ede, nabij het nieuw te realiseren Centraal Station Ede-Wageningen aan de voet van de bosrand/Veluwe, is deze plek een gewilde locatie om te wonen. De locatie wordt gekarakteriseerd door een rijke Hollandse architectuur met diverse historische elementen, die verwijzen naar het industriële verleden van het Enka-terrein. De monumentale gebouwen krijgen een nieuwe functie tot school, horecalocatie of fietsexperience. Veel aandacht is en wordt besteed aan de inrichting van het openbaar gebied dat is uitgewerkt door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten.

De bouw is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over OP ENKA is te vinden op www.enka-ede.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media